Ρωσική απειλή βλέπει η Πολωνία, προμηθεύεται πυραύλους εδάφους-εδάφους και στοχεύει προς ανατολάς

Freepen.gr -  Το Πολωνικό Υπουργείο Αμυνας σκοπεύει να αγοράσει το νέο σύστημα τακτικών πυραύλων Homar-300 που αναπτύχθηκε από την Huta Stalowa Wola (HSW) και τη Lockheed Martin.

Το συμβόλαιο για την παραγγελία του Homar-300 με βεληνεκές 300 χλμ σειρά θα συναφθεί το 2017 σύμφωνα με την εφημερίδα Zespół Badan i Analiz Militarnych.

Το πολωνικό Υπουργείο Αμυνας σχεδιάζει την αγορά εξήντα εκτοξευτών WR-300 με χρονικό ορίζοντα έως το 2022. 

Αυτοί θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό τάγμα πυροβολικού που θα χωρίζεται σε τρεις ομάδες μάχης συν μια για εκπαίδευση. 


Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως τα πρώτα συστήματα ΑΟΚ WR-300 θα πρέπει να παραδοθούν το 2018.

Το αυτοπροωθούμενο τροχοφόρο WR-300 Homar θα εγκατασταθεί σε τροχοφόρα σασί φορτηγών Jelcz 6 × 6 με βεληνεκές 300 χλμ σε σύγκριση με το σύστημα WR-40 Langusta ΑΟΚ που χρησιμοποιείται σήμερα από τον πολωνικό στρατό κι έχει εμβέλεια 40 χλμ.

Καθίσταται μάλλον εμφανές πως η Πολωνία που έχει πλέον ενταχθεί στη Δύση διαβλέπει σημαντικό ρωσικό κίνδυνο. Ως εκ τούτου προμηθεύεται τους προηγμένους Homar-300 οι οποίοι λογικά θα κοιτούν προς την Ανατολή στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail