Η ιστορία έδειξε ότι ο Κάστρο δεν απελευθέρωσε την Κούβα απλά άλλαξε διαχειριστή κι εθνικότητα οι πελάτες

Ελένη Παπαδοπούλου

Ο Γάλλος γραμματέας του ΚΚ Pierre Laurent δήλωσε ότι ο "Φιντέλ Κάστρο απελευθέρωσε τον λαό του τότε που το νησί ήταν κατά κάποιο τρόπο το μπουρδέλο και το καζίνο των πλούσιων Αμερικάνων". Η ιστορία έδειξε ότι δεν το απελευθέρωσε. Διαχειριστή άλλαξε το νησί και εθνικότητα οι πελάτες. 

Τρία είδη ανθρώπων γνώριζα που πήγαιναν Κούβα για τουρισμό. Νεόνυμφους, που κλείνονταν στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και έβλεπαν κυρίως την παραλία, διότι το υπόλοιπο ήταν για να θλίβεσαι.
Ανώμαλους και μπαρμπάδες, που έψαχναν σεξ και ανήλικα. 

Πικραμένες σιτεμένες αριστερούλες που ήθελαν να θαυμάσουν από κοντά την "επανάσταση" και τελικά κατέληγαν στην πισίνα του ξενοδοχείου, καθώς οι συνέπειες της επανάστασης τούς χάλαγαν τις διακοπές. Στην καλύτερη κατέληγαν και με κανέναν Κουβανό,με το αζημίωτο.

Ολοι αυτοί γυρνούσαν θαυμάζοντας την Κούβα. Την Κούβα που δεν γνώρισαν ή την Κούβα που εκμεταλλεύτηκαν.

Σήμερα λοιπόν εμείς κλαίμε επειδή πέθανε ο αρχινταβατζής των Κουβανών. Ο άνθρωπος που εξαθλίωσε τον λαό του, για να το παίξει αντιιμπεριαλιστής.

Για τους δικούς μας "επαναστάτες" είναι ο "εγγυητής της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας του λαού του". Για να καταλάβουμε επιτέλους ποιοί κυβερνούν και πώς εννοούν την αξιοπρέπεια.

1η φωτο: "Αξιοπρεπής" περίθαλψη
2η φωτο: "Αξιοπρεπής" ουρά για τρόφιμα με δελτίο

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΛΚΛΟΡ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail