Χειρόφρενο για την ιστορική ΕΛΠΑ - Στον οικονομικό εισαγγελέα παραπέμπει την υπόθεση το Υπουργείο Εργασίας

Freepen.gr - Σημαντικές εξελίξεις για την ιστορική ΕΛΠΑ η οποία εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζει σειρά σημαντικών οικονομικών προβλημάτων.

Ωστόσο το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημειώνει σε σημερινή του ανακοίνωση πως η αναταραχή και οι αντιδράσεις για το παραβατικό καθεστώς που επικρατεί στην ΕΛΠΑ συνεχίζονται. Εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν καταλάβει (δείτε στο τέλος) το λογιστήριο της ΕΛΠΑ διαμαρτυρόμενοι για την αθέτηση όλων των συμφωνιών για τα χρωστούμενα, που ανέρχονται στο ύψος των 10.000.000€.

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει εντοπίσει το εύρος της παραβατικότητας της ΕΛΠΑ που, σημειώνει η ανακοίνωση, εκτός από τα δυσθεώρητα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όχι μόνο δεν προχωρά σε οποιαδήποτε διαδικασία τακτοποίησης αλλά μετέρχεται μια σειρά πρακτικών οι οποίες δημιουργούν ενδείξεις διεύρυνσης της παραβατικότητας και της δολιότητας.

Για τους δύο αυτούς λόγους το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ειδική έκθεση παραπέμπει το θέμα στην Οικονομική Αστυνομία, στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξάντλησε όλα τα όρια υπομονής για να εξευρεθεί μια λύση συναίνεσης την οποία η «διοίκηση» κάθε φορά ναρκοθετούσε, από τώρα και στο εξής θα ομιλεί μόνο με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η δικαιοσύνη.


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...