Αδύναμη η ανθρώπινη λογική να ολοκληρώσει τη διδασκαλία της αγάπης

Του Στέλιου Συρμόγλου

Στη φωνή της κοσμικής λογικής "εξοντώνετε αλλήλους" αντιτάχθηκε η φωνή του πνεύματος του Ναζωραίου "αγαπάτε αλλήλους", αλλά και πολλών Μυστών διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων. Η πρώτη είναι η φωνή της δυνάμεως που εκφράζει το πρωτόγονο, το βάρβαρο πνεύμα. Αυτή η φωνή εξακολουθεί να ακούγεται. Η δεύτερη φωνή αποτελεί μια πνευματική κατάσταση χωρίς περιεχόμενο στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Το σύστημα της ανθρώπινης λογικής έχει περιορισμένη αποστολή λειτουργώντας στο πλαίσιο της λογικής του σύμπαντος, που είναι ισχυρή και που δίδει την έκφραση κάθε ατομική βούλησης.

Η αδυναμία της ανθρώπινης λογικής να επιβάλει τα πορίσματά της και να ολοκληρώσει τη διδασκαλία της αγάπης, οφείλεται στο χαρακτήρα της, που του λείπει ο αυτοματισμός και που για να γίνει συνείδηση πρέπει να περάσει από νοητική επεξεργασία, πράγμα που απαιτεί χρόνο, ικανότητα και μέθοδο.

Η λογική λειτουργία μπορεί να παραβληθεί με την υπηρεσία που μαθαίνει τα μυστικά του σύμπαντος και που μπορεί να επωφεληθεί είτε με τη χρησιμοποίηση των καλών, είτε με την καταπολέμηση των κακών ιδιοτήτων της κοσμικής λογικής, αυτής που ιδιαίτερα βλάπτει την ανθρώπινη υπόσταση.

Από τη λογική λειτουργία μαθαίνουμε ότι οι κύριες ιδιότητες της δυνάμεως είναι οι συγκρούσεις και η σπατάλη της ίδιας της κοσμικής δυνάμεως. Αποστολή κατά συνέπειαν της λειτουργίας της είναι η κατάργηση και η αποτροπή των δυσμενειών από την ανθρώπινη μοίρα.

Από τότε που έλαμψε το φως της λογικής, ο άνθρωπος δεν πασχίζει για άλλο παρά για την καταπολέμηση, την απελευθέρωσή του, τη λύτρωση της ανθρώπινης συνείδησης από το βάρος της καταστρεπτικής μανίας, που έχει κληρονομήσει και φέρει μέσα στις φλέβες του από την εξάρτηση και τη προέλευση της εκ της κοσμικής λογικής.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...