Παιχνίδια εξουσίας στη Βουλγαρία για να προκύψει ελεγχόμενη από την ΕΕ κυβέρνηση "τεχνοκρατών"

Του Son Ofeon

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Προέδρου της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ να παραδώσει την τρίτη εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης στα πλαίσια της 43ης Βουλής στο Πατριωτικό Μέτωπο, η εντολή ενδέχεται να μην επιστραφεί αμέσως, αλλά θα μπορούσε να γίνει μία προσπάθεια να σχηματισθεί κυβέρνηση, ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα Denvnik .

Στην περίπτωση αυτή, ο πιο πιθανός υποψήφιος για την πρωθυπουργία θα είναι ο ηγέτης του VMRO κος Kρασιμίρ Καρακατσάνοβ .
ΠΗΓΗ http://www.novinite.com/articles/17...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Τη Κυριακή έγινε ο δεύτερος γύρος Προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία.
Σαν αποτέλεσμα της νίκης του ανεξάρτητου Ρούμεν Ράντεβ με ποσοστό 25,44% ο πρωθυπουργός Μπορίσοβ και η κυβέρνηση του ήδη παραιτήθηκαν.

Το 43ο Κοινοβούλιο όμως δεν διαλύθηκε, καθώς συνταγματικός περιορισμός δεν επιτρέπει στον υφιστάμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας να προκηρύξει εκλογές στο τελευταίο τρίμηνο της θητείας του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άρχισε να καλεί τα κόμματα και να τους παραδίδει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι στην υφιστάμενη βουλή τα ποσοστά των κομμάτων είναι διαφορετικά από αυτά , που προέκυψαν από τις Προεδρικές εκλογές.

Η σειρά , που καλούνται τα κόμματα για να τους παραδοθεί η εντολή είναι αυτή, που προέκυψε από τις προεδρικές εκλογές.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ 2016 ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Η δύναμη όμως των κομμάτων στη παρούσα βουλή βασίζεται στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2014, όπου το Πατριωτικό κόμμα ήταν πέμπτο σε σειρά με 7,28% και 19 βουλευτές, ενώ προηγούνταν το GERB με 32,67% και 84 βουλευτές, το BSP με 15,4% και 39 βουλευτές, το κόμμα της τουρκικής μειονότητας Κίνημα για Δικαιώματα και Ελευθερίες DPS με 14,84% και 38 βουλευτές και το Reformist Block με 8,89% και 23 βουλευτές.

Η παραίτηση της κυβέρνησης του Μπορίσοβ έγινε δεκτή με 218 ψήφους και δύο αποχές.
Το Πατριωτικό κόμμα στήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να έχει όμως υπουργούς σ’ αυτήν.
Η κίνηση του Προέδρου να αγνοήσει το DPS με 38 βουλευτές και να απευθυνθεί πρώτα στο Πατριωτικό κόμμα με 19 βουλευτές είναι τουλάχιστον άστοχη.

Εκτός βέβαια αν η παραίτηση Μπορίσοβ έχει σαν σκοπό τη διεύρυνση και την δημιουργία ενός νέου σχήματος εξουσίας, από όπου θα απουσιάζει το Reformist Bloc και θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο.

Θα ήταν τεράστια έκπληξη , αν την καινούργια κυβέρνηση στήριζε με την ανοχή του το DPS.
Απ’ ό,τι φαίνεται μάλλον η Βουλγαρία θα κυβερνηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση τεχνοκρατών έως τον Μάρτιο του 2017, όπου αναμένονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Μέχρι τότε κάποιοι ιθύνοντες της ΕΕ πιστεύουν ότι η Βουλγαρία θα μείνει πιστή στο ΝΑΤΟ και θα στηρίζει τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία.

Γιατί όμως αυταπατώνται τόσο στις Βρυξέλλες?
Aν ο κος Τραμπ επιδιώξει την άρση των κυρώσεων, θα επιμείνουν μόνοι τους να τις διατηρούν αυτοί?

θεωρούν οι Γερμανοί ότι θα μπορέσουν να επιβιώσουν ενεργειακά, αν η τιμή του πετρελαίου ξαναπάρει την ανηφόρα και σταματήσει η ροή του φυσικού αερίου της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας?
Τα παιχνίδια της Γερμανίας με τις κυβερνήσεις -μαριονέτες στις χώρες ΕΕ σύντομα θα τερματισθούν.
Η σημερινή γερμανική κυβέρνηση δεν έχει υπολογίσει σωστά τις μελλοντικές αντιδράσεις του δικού της εκλογικού σώματος.

Μετά την διαφαινόμενη νίκη στις 4 Δεκεμβρίου του αυστριακού “ακροδεξιού” κου Νόρμπερτ Χόφερ, η επιρροή του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD στη Γερμανία θα μεγαλώσει επικίνδυνα.
Η κα Μέρκελ και ο κος Σόιμπλε δεν θα είναι πλέον εκλέξιμοι.

Ήδη 8 χώρες της ευρωζώνης έχουν υποβάλει προυπολογισμούς για το 2017 , που δεν συμμορφώνονται με όσα ορίζει το σύμφωνο σταθερότητας.

ΠΗΓΗ https://www.rt.com/business/367142-...

Η Αυστρία και η Γαλλία συμμορφώνονται ακόμα με την ευρεία έννοια.
Τι θα συμβεί όμως σ’ αυτές το 2017, αν αποκτήσουν Προέδρους ευρωσκεπτικιστές?
Aρκούν δέκα χώρες για να μπλοκάρουν ή να αναμορφώσουν την διοίκηση της ΕΚΤ, που περιλαμβάνει σήμερα διοικητές κεντρικών τραπεζών από 19 χώρες , από τις οποίες ψηφίζουν εναλλασσόμενα οι 15 κάθε μήνα, με βάση κάποιο πρόγραμμα.

Οι 15 διοικητές συν τα 6 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ κάνουν σύνολο 21 ψήφους.
Η Γαλλία έχει ένα εκπρόσωπο από τους έξι στο Διοικητικό συμβούλιο.

Αν αυτός στο μέλλον αλλάξει και ο νέος εκπρόσωπος της Γαλλίας στηρίζεται στις αποφάσεις του από άλλους 10 προέδρους Κεντρικών τραπεζών ομοίων αντιλήψεων , η πλειοψηφία θα διαμορφώνεται υπέρ της κατάργησης του συμφώνου σταθερότητας.

Η ευρωζώνη τότε αναμένεται να εξελιχθεί σε μία ζώνη 11 χωρών με επικεφαλής είτε τη Γαλλία, είτε την Ιταλία.

Οι ημέρες της Γερμανίας στην ηγεσία της ΕΕ είναι μετρημένες μέχρι την εμφάνιση του Ευρωπαίου “Ντόναλντ Τραμπ”, που θα είναι είτε γυναίκα, είτε κωμικός...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...