Σπίτια στο σφυρί με ένα…κλικ!

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα έχει μπει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, με τους δανειστές -κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- να πιέζουν για υιοθέτηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των σφοδρών αντιδράσεων από τους πολίτες.

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι η συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης, συγκεκριμένα του αρμόδιου για το θέμα υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς εμπίπτει στον Κώδικα Δικονομίας, έχει προχωρήσει και ήδη το σχέδιο-πρόταση, πτυχές του οποίες αποκαλύπτει σήμερα η «R», για το πώς θα γίνονται οι e-πλειστηριασμοί έχει μπει «δυναμικά» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.

Εξάλλου, οι τράπεζες με βάση τον σχεδιασμό τους έπρεπε μέχρι το τέλος του 2016 να κάνουν 5.000 πλειστηριασμούς και 7.000 το 2017.

Η πίεση από την τρόικα ξεκίνησε στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης των κλιμακίων της στην Αθήνα, τον Οκτώβριο. Εκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές συσκέψεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων με συμμετοχή των τραπεζών, αλλά και με τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι βασικοί άξονες της πρότασης, που έχει στην διάθεσή της η «R» και επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό την εποπτεία του οικονομικού επιτελείου, συζητήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας στο «Hilton», ενώ στη διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία μετέχουν και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι αποτελούν το βασικό «γρανάζι» της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS


real.gr
 
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...