ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα στις ΗΠΑ, κατατέθηκε αίτηση για νέα καταμέτρηση ψήφων

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είμαστε άραγε στο τέλος ή στην αρχή των εξελίξεων;
Ξημερώματα του Σαββάτου για την Ευρώπη σκάει η μπόμπα.

Μέλη του πράσινου κόμματος κατέθεσαν την Παρασκευή αίτηση για μια νέα καταμέτρηση των ψήφων στο Wisconsin μετά από αναφορές για απόκλιση των αποτελεσμάτων των αμερικάνικων εκλογών πριν δύο εβδομάδες.

¨Το αίτημα αυτό θα πάει ένα βήμα πιο πέρα ​​και δε θα περιοριστεί σε μια απλή καταμέτρηση, παρακινώντας, την έρευνα σχετικά με την ακεραιότητα του συστήματος ψηφοφορίας που διέπει την εκλογική διαδικασία.

"Αυτή η έρευνα θα είναι μια διαδικασία, ένα πρώτο βήμα για να εξεταστεί κατά πόσον λειτουργεί η εκλογική δημοκρατία μας», είπε ο George Martin συν-πρόεδρος του Πράσινου κόμματος. Washington (CNN) http://edition.cnn.com/politics Tom LoBianco, CNN
Ενημερώθηκε 2353 GMT (0753 HKT) 25, Νοεμ, 2016

Τελικά οι Αμερικάνοι περίμεναν να περάσει η ημέρα των Ευχαριστιών και η  Μαύρη Παρασκευή (Black Friday) για να ασχοληθεί η επικαιρότητα πάλι μαζί τους.

Αν και το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μπορεί να αλλάξει, κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η εκλογική διαδικασία ήταν ευάλωτη λόγω του ότι μεσολαβούσαν ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής.

Ουσιαστικά αυτοί δεν αποδέχονται ότι έχασαν.

Πιθανώς μέχρι να αναλάβει ο νέος αμερικάνος Πρόεδρος να δούμε και άλλα επεισόδια που θα έχουν αντίκτυπο στις Παγκόσμιες εξελίξεις.

Με πόνο και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail