Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι στηρίζει την τρομοκρατία

Της Μελίνας Κονταξή

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αl Arabiya που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Γερμανία ότι στηρίζει την τρομοκρατία και επιτέθηκε σε σχόλια που δείχνουν ότι το Βερολίνο δεν θα εκδώσει στην Τουρκία υπόπτους που καταζητούνται από την Τουρκία αν αποφασίσει ότι η απόφαση είναι πολιτικά υποκινούμενη. 

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν επιτέθηκε στα σχόλια που έκανε ο Γερμανός υπουργός δικαιοσύνης Ηeiko Maas, που είπε ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να αρνηθεί να εκδώσει υποθέσεις που σχετίζονται με την αποκαλούμενη εκκαθάριση μετά το πραξικόπημα που λαμβάνει χώρα. Ο Ερντογάν είπε:
«Βλέπουμε την στάση της Γερμανίας και τις επακόλουθες πολιτικές με ανησυχία – όχι, με φρίκη»

Επιπρόσθετα με την απαίτηση για έκδοση αυτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, η Τουρκία συνέλαβε σχεδόν 37.000 ανθρώπους και απέλυσε η έθεσε σε διαθεσιμότητα 100.000 προσωπικό από κυβερνητικές θέσεις για να εξαλείψει το δίκτυο. Για να ξεφορτωθεί τους αντιπάλους του ο Ερντογάν, να αρπαχτούν περιουσίες, να καταστρατηγηθούν εντελώς οι δημοκρατικές ελευθερίες και να σταματήσει κάθε κριτική στην πραγματικότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail