Γερή σφαλιάρα στο σουλτάνο που θα γίνει Τούρκος! Απέκλεισαν την Αγκυρα από την επιχείρηση στη Ράκκα

Freepen.gr - «Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις - SDF κατέληξαν σε οριστική συμφωνία με τον διεθνή συνασπισμό των ΗΠΑ πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας ρόλο τόσο για την Τουρκία όσο και για τους από αυτή στηριζόμενους ισλαμιστές στην επιχείρηση Οργισμένος Ευφράτης» δήλωσε ο Talal Selo, εκπρόσωπος των SDF.

Ο Selo δήλωσε δήλωσε στο AFP πως οι επιχειρήσεις στη Ράκκα θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις: αρχικά θα απελευθερωθεί η επαρχία, ώστε να απομονωθεί η πόλη, και εν συνεχεία η ίδια η πόλη ενώ οι SDF έχουν ήδη παραλάβει όπλα και εξοπλισμό.

Επιπλέον οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις συνέστησαν σε όλους τους κατοίκους της Ράκκα να αποφεύγουν σημεία συγκέντρωσης των ισλαμιστών της ISIS και να προσπαθήσουν να φτάσουν σε «απελευθερωμένα εδάφη».

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια γερή γεωπολιτική σφαλιάρα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε σπεύσει να ανακοινώσει στις 27 Οκτωβρίου ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Αγκυρας στη βόρεια Συρία θα επεκταθούν μέχρι τη Ράκα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail