Εξαγριωμένοι οι εγκλωβισμένοι του Χαλεπίου - Σηκώνουν τη νύχτα αφίσες του Ασαντ - Ζητούν την αποχώρηση των τρομοκρατών

Freepen.gr - Εξαγριώνονται σιγά σιγά οι κάτοικοι του κατεχομένου ανατολικού Χαλεπίου ενώ παράλληλα αντλούν θάρρος πληροφορούμενοι την πρόοδο του συριακού στρατού στο πεδίο της μάχης.

Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr πως οι κάτοικοι είχαν υψώσει τις συριακές σημαίες. Αυτή τη φορά δημοσιοποιήθηκε ένα βίντεο που δείχνει την εικόνα του προέδρου Ασαντ στην είσοδο του τζαμιού Abu Bakr al-Sadiq στη συνοικία Sakhor.

Ωστόσο η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επαληθευτεί.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα την Πέμπτη, οι τρομοκράτες που ελέγχουν το ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου προσπαθούν να καταστείλουν μαζικές διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής εναντίον τους.

Εν τω μεταξύ, το τηλεοπτικό κανάλι Al Manar  ανέφερε ότι δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Bustan al-Kasr όπου ο συριακός στρατός έχει ανοίξει ένα διάδρομο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους για εγκαταλείψουν την πόλη.



Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι φέρεται να διαμαρτύρονται για την αποκλειστική πρόσβαση των τζιχαντιστών στη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν σε αποθήκες τροφίμων, αλλά οι ισλαμιστές άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι α τραυματιστούν.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν επίσης στις περιοχές Jisr al Haj, al Kallas και al Marjah.

Την Τετάρτη, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι άμαχοι στις ανατολικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπίου βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της Jeish al-Fatah στην πόλη τους, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail