Πανίσχυρο στόλο έξω από τη Συρία συγκεντρώνει η Μόσχα - Καταπλέει η νεότευκτη φρεγάτα Admiral Grigorovich

Freepen.gr - Το ρωσικό Ναυτικό στέλνει τη νεότευκτη φρεγάτα Admiral Grigorovich της ομώνυμης κλάσης φρεγάτα στα χωρικά ύδατα της Συρίας.

Το πλοίο απέπλευσε από τη Σεβαστούπολη της Μαύρης Θάλασσας και σύμφωνα με το παρακτορείο RIA Novosti προγραμματίζεται να ενταχθεί στον στόλο του Admiral Kuznetsov που βρίσκεται ήδη στη Μεσόγειο και πλέει προς τα χωρικά ύδατα της Συρίας.

Σύμφωνα με το Military-Today το Admiral Grigorovich φέρει πυραύλους αεράμυνας και ο τύπος της συγκεκριμένης φρεγάτας επιτρέπει επίσης τη συνοδεία άλλων πολεμικών πλοίων και ανθυποβρυχιακό πόλεμο. 

Λήφθηκαν ορισμένα μέτρα για τη μείωση της διατομής ραντάρ αυτών των νέων ρωσικών πολεμικών πλοίων. Επίσης είναι χαμηλής ανίχνευσης στα ραντάρ μολονότι δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως stealth.

Ωστόσο η πιο εντυπωσιακή δυνατότητα αυτών των φρεγατών είναι ότι φέρουν μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους cruise της που μπορεί να εμπλακούν με ένα στόχο σε απόσταση 600 χλμ.

Τα πλοία αυτά διαθέτουν κάθετους εκτοξευτές για πυραύλους Kalibr και μπορούν να πλήξουν επίσης πλοία επιφανείας αλλά και στόχους ξηράς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail