Aντιεθνικιστές, συνωμοσιολόγοι, μια ωραία παρέα

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Εμετικό είναι κάθε τι που επικροτεί την μαζική δολοφονία αμάχων, υποκριτικό να καταδικάζεται από τους ίδιους που στηρίζουν ξένους γενοκτόνους και αρνούνται γενοκτονίες αναγνωρισμένες από το συμβούλιο μελετητών των γενοκτονιών γιατί δεν ταιριάζει στην ιδεοληψία τους. 

Υποκριτικό είναι όταν καταδικάζεται από όσους έχουν κάνει τον ανθρωπισμό επάγγελμα και δεν είναι καν σε θέση να ξεχωρίσουν τους πρόσφυγες, ώστε να έχουν κάθε βοήθεια και παράλληλα να υπάρξει κινητοποίηση ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για να αγωνιστεί για την απελευθέρωση της πατρίδας τους. Τι θα γίνει όμως ο μισθός και η ιδεοληψία αν ελευθερωθεί η πατρίδα τους. 

Κανένα ενδιαφέρον για τις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες σε Ιράκ και Ιορδανία, κανένα ενδιαφέρον για να απελευθερωθούν οι γυναίκες Γιεζίντι που κρατούνται ακόμα σκλάβες. Οι οικογένειες τους ζητάνε βοήθεια… αλλά ξέχασα, αν δεν ήταν οι ιμπεριαλιστές Αμερικάνοι, οι ισλαμιστές δεν θα βίαζαν, δεν θα σκότωναν και δεν θα πουλούσαν σκλάβους τους γηγενείς, που θεωρούσαν οπαδούς του διαβόλου. 

Το ότι έγιναν στόχος και των κοσμικών δικτατόρων τύπου Σαντάμ, που κατέστρεψε χωριά τους, και της Αλ Κάιντα, θα είχαν σημασία αν κολλημένα μυαλά έμπαιναν στον κόπο να ψάξουν, τότε δεν θα ήταν κολλημένα. 

Συνθηματολογία, ιδεοληψία, θέαμα, απλουστευτικό σκεπτικό βλέπουμε και στους αντιεθνικιστές (που δεν έχουν αφήσει ξένο εθνικισμό που να μην στηρίξουν) και στους συνωμοσιολόγους που με μυαλό δεκάχρονου πιστεύουν ότι διαβάσουν στα δήθεν αντισυστημικά σάιτ χωρίς να αναρωτηθούν ποιοι είναι από πίσω. 

Το αστείο και το τραγικό είναι ότι όταν πραγματικά δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες έγιναν στόχοι πραγματικών πραξικοπημάτων από την CIA, όπως ο Μόσαντεκ στο Ιράν ή ο Αλιέντε στην Χιλή, συνωμοσιλόγοι και αντιεθνικιστές δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για να το αποτρέψουν. 

Δεν ξέρω τι είναι πιο εμετικό, οι αντιεθνικιστές που στήριζαν τον τουρκικό εθνικισμό μέχρι και την βραδιά του πραξικοπήματος στην Τουρκία (αριστερά έντυπα και τουρκοισλαμιστές είδαν νίκη της δημοκρατίας) ή οι συνωμοσιολόγοι που πιστεύουν ότι οι δικτάτορες, η στοχοποίηση όσων διαδηλώνουν, η απουσία ελέγχου σε μη εκλεγμένες κυβερνήσεις, η ισοπέδωση από δικτάτορες και ξένες υπερδυνάμεις ολόκληρων συνοικιών με στόχο την εδραίωση της εξουσίας των δικτατόρων, το βάφτισμα των πάντων ως τρομοκρατών με πρόσχημα την ύπαρξη τρομοκρατών, είναι κάτι που κάνει το σύστημα να τρέμει. 

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωτηρία αλλά η ηλιθιότητα και η υποκρισία σε ξεπερνάει κάποιες φορές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail