Aρμένιοι και Κούρδοι χορεύουν στο Ντερσίμ, οι γηγενείς λαοί της Ανατολίας ενώνονται

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Απόγονοι Αρμένιων που κατά πάσα πιθανότητα σώθηκαν από τους Κούρδους του Ντερσίμ χορεύουν έναν αρμενικό πολεμικό χορό σε αρμενικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην περιοχή. Οι φαντασιόπληκτοι μάλλον θα μείνουν απ έξω.

Ποιοι είναι οι φαντασιόπληκτοι; Αυτοί που δίνουν βάση σε μεμονωμένα tweet Τούρκων βουλευτών που ούτε οι ίδιοι τα συνέχισαν ούτε κανένας άλλος πέρα από ελληνικές εφημερίδες τους έδωσε σημασία.

Ποιος να ασχοληθεί με ένα tweet ασήμαντου Τούρκου βουλευτή που μπορεί να προέκυψε από φόβο, κρυφοφασισμό, αλλά δεν το συνέχισε ούτε ο ίδιος; Αυτοί που περιμένουν να τους σώσουν, και βλέπουν συνωμοσίες όταν οι άλλοι πεθαίνουν για την ελευθερία τους, ενώ οι ίδιοι αδιαφόρησαν παντελώς για την καταστροφή κάθε κομματιού του έθνους από το 1922. Όχι, οι πολιτικοί δεν αντιμετώπισαν και ιδιαίτερες λαϊκές αντιδράσεις, ο λαός του κράτους πούλησε το έθνος και τώρα απορεί για το τι του συμβαίνει. Δεν είναι η αδράνεια, η αδιαφορία, είναι διεθνής συνωμοσία απέναντι στον ραγιά που ψάχνει αφέντη.

Δεν χρειάζεσαι καμιά συνωμοσία για να σε καταστρέψει όταν είσαι αδιάφορος και χοροπηδάς στον κάθε καλό λόγο. Και η συνωμοσία θέλει κόπο, και με εξαίρεση την εκλογή Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος του Παπάγου Ελληνικός Συναγερμός, που έγινε για να κατευναστεί η κοινή γνώμη στο θέμα του Κυπριακού, κανένας δεν είχε κανέναν λόγο να μπει σε κόπο, ήταν εύκολος ο στόχος. Όποιος δεν υπερασπίζεται και δεν διεκδικεί ήταν και θα είναι ο χαμένος.
Οι Κούρδοι θα αποκτήσουν κράτος, οι Αρμένιοι θα δικαιωθούν, οι Ασσύριοι βάζουν τις βάσεις αυτονομίας, εμείς;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail