Ρωσία-Ερευνα: Το 52 τοις εκατό των Ρώσων φοβούνται μεγάλη σύρραξη με το ΝΑΤΟ

Πενήντα δύο τοις εκατό των Ρώσων πολιτών φοβούνται μια μεγάλης κλίμακας σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και του ΝΑΤΟ και το 78 τοις εκατό των ερωτηθέντων θεώρησε ως απαράδεκτο το γεγονός, η χώρα τους να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέρει το Ταμείο για την Κοινή Γνώμη-ФОМ.

Σύμφωνα με την έρευνα του ФОМ (Фонд Общественное Мнение), το 40 τοις εκατό των Ρώσων θεωρεί ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για έναν τέτοιο πόλεμο, ενώ το 43 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπάρχει η δυνατότητα πολέμου σήμερα και ότι είναι υψηλότερος ο φόβος αυτός από ό, τι τη δεκαετία του εβδομήντα.

Εξήντα τοις εκατό των Ρώσων θεωρεί ότι τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια, ο κίνδυνος αυτός έχει αυξηθεί και αυτό οφείλεται στο ότι «η Ρωσία έχει ξαναγεννηθεί από τις στάχτες και αυτό δεν σε αρέσει σε πολλούς», διατηρούν μια εχθρική στάση απέναντι στη Ρωσία με την πρόφαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και τον πόλεμο στη Συρία.

Μόνο το έξι τοις εκατό των Ρώσων θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή η πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ είναι δυνατή σε λιγότερο από δύο ή τρία χρόνια και αυτό συνδέεται με την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και την εμπιστοσύνη στην ηγεσία.

Εξήντα πέντε τοις εκατό των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πολιτική της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου ενός σημαντικού πολέμου με το ΝΑΤΟ, το 17% πιστεύει το αντίθετο.

Σε σχέση με τη χρήση των πυρηνικών όπλων, το 25% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι σε περίπτωση μεγάλου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και χωρών του ΝΑΤΟ, θα χρησιμοποιηθούν, αλλά το 80% των Ρώσων είναι πεπεισμένο ότι η χρήση τους θα οδηγήσει στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...