Απίστευτο: 44 ευρώ σύνταξη και «κρατήσεις»... 60 ευρώ

Μικρότερη σύνταξη από το ποσό των “κρατήσεων” πήραν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που ελάμβαναν περί τα 100 ευρώ μετά τον επανυπολογισμό από το ΕΤΕΑ και μαζί με την κύρια είχαν εισόδημα πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά.

Ενδεικτικό είναι το εκκαθαριστικό σημείωμα σύμφωνα με το οποίο ο συνταξιούχος εισέπραξε στις 2 Νοεμβρίου σύνταξη... 44,88 ευρώ και του “κρατήθηκαν” 60,42 ευρώ (μαζί με την πρώτη δόση των αναδρομικών)... Εχοντας υπόλοιπη “οφειλή” περί τα 200 ευρώ, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος θα ξαναδεί την επικουρική στα 100 ευρώ ύστερα από 4...μήνες, αφού η κάθε μηνιαία δόση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 50 ευρώ. Περισσότερους μήνες θα χρειαστούν, ωστόσο, όσοι είχαν μεγαλύτερα ποσά συντάξεων και περικοπών.

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί, συνταξιουχικές οργανώσεις πραγματοποιούν στην Αθήνα (στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης) παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου θα επιστρέψουν ως “απαράδεκτες” τις ενημερωτικές επιστολές επανυπολογισμού των επικουρικών συντάξεων που τους είχε αποστείλει ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...