Όταν οι άλλοι δανείζονται με 2%, στην Ελλάδα οι μικρομεσαίοι πληρώνουν πολλά

Η χρηματοδότηση, η ρευστότητα και οι επενδύσεις των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Το υψηλό κόστος χρηματοδότησης θέτει ζητήματα επιβίωσης για τις εξωστρεφείς και υγιείς επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες.

Πολλές υγιείς επιχειρήσεις στη χώρα αντιμετωπίζουν επιτόκια δυσανάλογα σε σχέση με επιχειρήσεις σε διαδικασία διακανονισμών των υποχρεώσεών τους, ενώ ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις, η αναντιστοιχία επιτοκίων τις πλήττει σε σύγκριση με τον διεθνή ανταγωνισμό τους, που έχει πρόσβαση σε πολύ πιο φτηνή χρηματοδότηση

Στην εκδήλωση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ συμμετείχαν και εκπρόσωποι των τραπεζών.

Η συζήτηση ανέδειξε ότι οι μεγάλες διαφορές στα επιτόκια με την ευρωζώνη (5.3% στην Ελλάδα σε σχέση με 1.83% στην Ευρωζώνη) και η παράταση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές, αποτελούν «αγκάθι» για την εξυγίανση επιχειρήσεων και τραπεζών και δυσχεραίνουν την τραπεζική χρηματοδότηση.


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...