Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία - Συνελήφθησαν οι 2 συμπρόεδροι του HDP και 9 βουλευτές

Selahattin Demirtaş και Figen Yüksekdağ

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προμηνύονται στην Τουρκία καθώς οι συμπρόεδροι του Φιλοκουρδικού HDP, Selahattin Demirtaş και Figen Yüksekdağ, καθώς επίσης ακόμη 9 βουλευτές συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση.

Οι κρατήσεις όπως αναφέρει η Χουριέτ, πραγματοποιήθηκαν ως μέρος των ερευνών της «τρομοκρατίας» που πραγματοποιούνται από τις Εισαγγελίες σε Ντιγιαρμπακίρ, Σιρνάκ, Χακάρι, Βαν και Μπινγκόλ.

Επιπλέον συνελήφθησαν οι βουλευτές του Σιρνάκ, Ferhat Encü και Leyla Birlik, του Χακάρι Selma Irmak και Abdullah Zeydan, του Ντιγιάρμπακιρ İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, της Αγκυρας,  Sırrı Süreyya Önder και του Μαρντίν Gülser Yıldırım οι οποίοι οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα.

Η Γενική Εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ αναφέρει σε γραπτή δήλωσε πως τα εντάλματα σύλληψης και έρευνας εκδόθηκαν λόγω ισχυρών υποψιών που βασίζονται σε μεμονωμένα στοιχεία.

Σε δήλωσή του το τουρκικό ΥΠΕΣ ανακοίνωσε πως έχουν εκδοθεί εντάλματα για ακόμη τέσσερις βουλευτές του HDP, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στο εξωτερικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail