Οι 10 λόγοι της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στα γκάλοπ

Η διαφορά των 24 μονάδων στη δημοσκόπηση της publicissueήταν σοκαριστική αλλά δεν ήταν η μόνη που δείχνει να ανοίγει μη αναστρέψιμα πλέον τη ψαλίδα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖΑ. Άλλη δημοσκόπηση καταγράφει διαφορά 15 μονάδων, ενώ μια ακόμα εταιρεία με πιο συντηρητικά αποτελέσματα δείχνει τη διαφορά στις 7,5 μονάδες. Οι 10 λόγοι της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το πρώτο θέμα είναι οι εξής:

Ο πρώτος λόγος είναι το «γκριζάρισμα» της εικόνας του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Για πρώτη φορά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περνάει σε δημοτικότητα τον Πρωθυπουργό.

Ο δεύτερος λόγος η διάψευση της ελπίδας που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο μείωση των συντάξεων και οι φόροι «έκαψαν» την ελπίδα των Ελλήνων.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις κοινωνικές κατηγορίες στις οποίες είχε προβάδισμα στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων, ανήκουν πλέον στους δυσαρεστημένους.

Ο τέταρτος λόγος, ήταν η εμμονή Φίλη στη κόντρα με την εκκλησία και ειδικά με τον Ιερώνυμο «Τον αρχηγό των 4.000.000 Ελλήνων από τα 5.000.000 που ψηφίζουν». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος.

Ο πέμπτος λόγος, σχετίζεται με τις τηλεοπτικές άδειες. Το «μαύρο» δεν αρέσει στους πολίτες ούτε ποιοι θα είναι οι ιδιοκτήτες.

Ο έκτος λόγος αφορά τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το Δημοψήφισμα, ο κομματικός μηχανισμός έπαψε να λειτουργεί αφού τα βασικά πρώην στελέχη του εξοστρακίστηκαν, δημιουργώντας την ΛΑΕ και άλλα κόμματα.

Ο έβδομος λόγος είναι η απλή αναλογική. Οι ψηφοφόροι τη θεώρησαν παγίδα προς τον Μητσοτάκη αλλά και αντιπαραγωγική αφού κινδυνεύει η χώρα στο μέλλον να μην μπορεί να κυβερνηθεί.

Ο όγδοος λόγος σχετίζεται με το αίσθημα αξιοπρέπειας των πολιτών. Η παράταση της εποπτείας των δανειστών στη χώρα και η μεταστροφή Τσίπρα από το ΟΧΙ στο ΝΑΙ, έχει κάνει όλους όσους πίστευαν στις εθνικοπατριωτικές κορόνες του gobackκ. Μερκελ να απομακρυνθούν.

Ο ένατος λόγος αφορά, επίσης τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι η Κυβέρνηση δεν ασκεί πλέον Αριστερή πολιτική.

Ο 10ος λόγος ασφαλώς είναι ο σπουδαιότερος, καθώς πρόκειται για την οικονομία που «βυθίζει» τη κοινωνία στην εξαθλίωση, με σκηνές να περιμένουν εκατοντάδες στην ουρά για μια γκοφρέτα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...