ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το Ευρωκοινοβούλιο διαθέτει € 1.000.000 σε πρακτορείο ειδήσεων μαϊμού για να παραμυθιάζει τους Ευρωπαίους

Του Son Ofeon

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο μίας πολωνίδας βουλευτού για την αντιμετώπιση της “προπαγάνδας” των ρωσικών πηγών ειδήσεων.

Μεταξύ αυτών αναφέρονται το RT και το πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ.

Αυτό είναι ένα ακόμη ένα παράδειγμα αντίστασης των δυτικών ομάδων εξουσίας , ως αντίδραση στην απώλεια της προεδρίας των ΗΠΑ και στην δυνατότητα αναθέρμανσης των ρωσοευρωπαικών σχέσεων στο πλαίσιο της προεδρίας Tραμπ.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, λαμβάνοντας λιγότερες ψήφους από την πλειοψηφία των 691 μελών του Κοινοβουλίου της ΕΕ, χάρη σε 208 αποχές. Το νομοσχέδιο συγκέντρωσε μόνο 304 ψήφους.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραπονέθηκε προς την ΕΕ σχετικά με το θέμα, υπενθυμίζοντας σε όλους πώς η Ευρώπη κάνει τακτικά "διαλέξεις" προς τη Ρωσία για τη δημοκρατία, ενώ συγχρόνως την παρακάμπτει με το να μην την εφαρμόζει πραγματικά καθόλου.
Θυμηθείτε ότι είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, που είπε περίτρανα το 2015:

“Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική επιλογή ενάντια σις ευρωπαϊκές συνθήκες." Σύμφωνα με το RT, το ίδιο το νομοσχέδιο βασίζεται σε μια έκθεση, η οποία προσπάθησε να εξουδετερώσει την προπαγάνδα από τρίτη πηγή.

Συντάχθηκε απο μια πολωνίδα , που είναι μέλος της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), την Ann Fotyga.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι η Μόσχα έχει ως στόχο να “παραποιεί την αλήθεια, να προκαλεί αμφιβολία, να διχάζει την ΕΕ και τους εταίρους της στην Βόρεια Αμερική , να παραλύει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, να δυσφημίζει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και να υποκινεί τον φόβο και την αβεβαιότητα ανάμεσα στους πολίτες της ΕΕ. “ (η έμφαση είναι δική μου).

Με άλλα λόγια, είναι επιτακτική ανάγκη να καταπνιγεί οποιαδήποτε και όλες οι συζητήσεις, που αντιτίθενται στις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους. Αλλοίμονο , αν οι κοινοί πολίτες σε όλη την Ευρώπη μάθουν ποτέ τι πραγματικά συμβαίνει στις Βρυξέλλες.

Το αντιπραξικόπημα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Αυτό είναι απλά μια επέκταση του επιχειρήματος, που ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα για τις “Ψεύτικες Ειδήσεις”.

Όπως ο συνάδελφός μου, ο Joe Jankowski , ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κανένας λιγότερος από τους New York Times δεν αμφισβήτησε την κάλυψη από τον Planet Free Will του αμφιλεγόμενου θέματος, που ονομάστηκε "Pizza Gate", σχετικά με το εστιατόριο Comet Ping Pong.


Το σύνολο του τύπου αντέδρασε σαν δικαστήριο για να περιθωριοποιήσει τις εναλλακτικές πηγές ειδήσεων, σε μια εκπληκτική αποκάλυψη για το πόσο κατασταλτικές είναι οι πολιτισμικές ομάδες εξουσίας στο δυτικό κόσμο .

H διαφωνία και η ανοχή προβλέπονται καθημερινά , αρκεί να διαφωνείς και ανέχεσαι αυτά τα ζητήματα με εγκεκριμένο τρόπο.

Οτιδήποτε άλλο είναι “ψεύτικες ειδήσεις”, ''προπαγάνδα” ή “επιβλαβές για τη δημοκρατία μας”.
Τίποτα δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Μάρτυρας της κρίσης σήμερα είναι η άνοδος στις ΗΠΑ του λευκού ρατσιστικού κινήματος "Alt-Right."
Ωπ και πάλι ασχολούμαστε με το θέμα του ρατσισμού .

Ο στόχος αυτού του θέματος είναι να χρωματισθεί , με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο, όποιος υποστήριξε ως Πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ , ως μέλος της Alt-Right.

Αλλά, όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτό το Alt-Right , ξέρει ότι άρχισε και εξακολουθεί να είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μια δωδεκάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών, που είναι παθιασμένοι με τον ναζισμό, που έχουν ειδικότητα στο τρολάρισμα στο Twitter των αριστερών του Social Justice.
Και, αυτό είναι λίγο ή πολύ το δυναμικό τους και η ουσία της δράσης τους.
Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό είναι μια εφεύρεση των μέσων ενημέρωσης και της χούντας του Σόρος και των Κλίντον, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την προεδρία του Tραμπ , πριν ακόμα να ξεκινήσει.

Είναι επίσης σημαντικό να αποκλείσουν οποιαδήποτε αλλαγή στις σχέσεις της Ρωσίας και της ΕΕ, κάνοντας τις σχέσεις δηλητηριώδεις για τον εκλεγέντα Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το τέλος των Παλαιών Μέσων Ενημέρωσης.

Αυτή η κίνηση από το Κοινοβούλιο της ΕΕ είναι τελικά χωρίς νόημα.
Το μόνο που θα κάνει είναι να τροφοδοτήσει με μια άλλη μεταφορά πλούτου από τους ευρωπαίους φορολογούμενους κάποιο νοικιασμένο think tank τεχνοκρατών.

Θα ξεκινήσουν μόλις με κεφάλαιο ένα εκατομμύριο ευρώ προφανώς.
Αυτό όμως, φθάνει για να γράψουν μεγάλα πρωτοσέλιδα.

Καλή τύχη στην αντιμετώπιση της “τεράστιου” παγκόσμιου κοινού του RT με αυτό.
Αυτό το αξιοζήλευτο κοινό σχηματίσθηκε με τον παλιομοδίτικο τρόπο, όντας μοναδικό στην αγορά.
Ναι, έχει μια φιλορωσική κλίση. Όμως, το RT εκφράζει καθαρά αυτό που πιστεύει ή σκέφτεται .
Το RT εξηγεί τα παγκόσμια γεγονότα με έναν τρόπο, που είναι η άλλη πλευρά της ιστορίας που γράφεται στο δυτικό κόσμο.

Κρίνοντας από το πόσο σκληρά η ηγεσία της Ευρώπης μάχεται εναντίον του RT, θα πρέπει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Οι κανόνες για την επιχειρηματική επιτυχία είναι οι ίδιοι, ανεξάρτητα από την αγορά. Προσφέρει στους ανθρώπους ένα μοναδικό προϊόν, που εξυπηρετεί εκείνους, που δεν εξυπηρετούνται από την τρέχουσα λίστα προϊόντων.

Το RT έκανε ακριβώς αυτό, όταν άρχισε τις μεταδόσεις του στα ερτζιανά κύματα.
Το ίδιο έκανε και το Fox News. Και τα δύο ήταν μισητά για αυτό.

Σήμερα το Fox γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτο από το CNN και MSNBC.

Η ακροαματικότητα του και, το πιο σημαντικό, τα ποσοστά των διαφημίσεων βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Το RΤ άντεξε και με αυτόν τον τρόπο γίνεται ολοένα και ισχυρότερο κάθε μέρα.
Το κοινοβούλιο της ΕΕ αποδεικνύει πως έχασε την επαφή με την πραγματικότητα ενός μεταβαλλόμενου τοπίου στα μέσα ενημέρωσης.

Το μοντέλο ενός ειδησεογραφικού πρακτορείου, που ανήκει στο κοινοβούλιο, πεθαίνει.
Οι άνθρωποι θέλουν πραγματικές πληροφορίες, όχι κονσερβοποιημένα θέματα συζήτησης , που επαναλαμβάνονται ασταμάτητα με το ύφος του Goebbels , μέσα από ένα συνένοχο πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Tραμπ έχει αρχίσει τη διαδικασία της εξουδετέρωσης των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, ερχόμενος σε επικοινωνία απευθείας με τον λαό μέσω του YouTube την περασμένη εβδομάδα.
Θα πρέπει να αναμένονται στη συνέχεια ραδιοφωνικές μεταδόσεις με το ύφος του Φραγκλίνου Ρούζβελτ (Fireside chats).

H νίκη του Τραμπ, μαζί με το αποτέλεσμα για το Brexit, έχει αποδείξει πόσο λίγος έλεγχος μπορεί να ασκηθεί μέσω αυτού του μοντέλου.

Και καμμία ποσότητα μη δεσμευτικής νομοθεσίας δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως είναι γνωστό πρόεδρος του Ευρωπαικού συμβουλίου από το 2014 είναι ο πολωνός πολιτικός Ντόναλντ Τουσκ.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός και η παρέα του επιδιώκει να στρέψει το σύνολο της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να την προστατεύσει μελλοντικά από τη μοίρα της Ουκρανίας.

Η Πολωνία από την αρχή της δημιουργίας της ως ανεξάρτητο κράτος κινδύνευε συνεχώς να διαμελισθεί από τη ξένη επιθετικότητα.

Για να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο διαχρονικά έκανε συνεχώς λάθος συμμαχίες με συνασπισμούς ισχυρών κρατών για να προστατευθεί από την επιθετικότητα των γειτονικών χωρών της.
Δυστυχώς όμως η υπερφίαλη ηγεσία της Πολωνίας ποτέ δεν κατάλαβε ότι δεν αρκεί να έχει ισχυρούς συμμάχους, αλλά χρειάζεται να μην προκαλεί και τους γείτονες της.

Αυτή την στάση της την πλήρωσε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν δέχθηκε κοινή και συντονισμένη επίθεση και από τους Γερμανούς, αλλά και από τους Ρώσους.

Οι σύμμαχοι της Αγγλογάλλοι λεκτικά την υποστήριξαν τότε, αλλά δεν πολέμησαν γι’ αυτήν στο έδαφος της.

Στις ημέρες μας κατά “τυχαίο” τρόπο, μία Πολωνίδα ευρωβουλευτής παρουσίασε νομοσχέδιο στην ευρωβουλή ενάντια σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, που τα θεωρεί μέσα προπαγάνδας.

Το νομοσχέδιο πέρασε, αλλά όχι με πλειοψηφία. Απείχαν από τη ψήφιση του 208 ρεαλιστές ευρωβουλευτές.

Η “προπαγάνδα” των Ρώσων δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από ένα δημοσιογραφικό πρακτορείο με χρηματοδότηση 1 εκατ ευρώ από την Ευρωβουλή.

Όπως έδειξαν αρκετά δημοψηφίσματα σε πολλές ευρωπαικές χώρες και για διάφορα θέματα οι λαοί της Ευρώπης έπαψαν πλέον να πιστεύουν στις καλές προθέσεις των ηγετών της ΕΕ.

Έχουν αντιληφθεί πλέον ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται υπό την καθοδήγηση ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων, που αδιαφορούν πλήρως για τη γνώμη και τα συμφέροντα των απλών Ευρωπαίων πολιτών.

Για να εξασφαλισθούν αυτά τα συμφέροντα έχουν προωθηθεί στις ανώτατες θέσεις της ΕΕ ανίκανα και διεφθαρμένα στελέχη.

Είναι απόλυτα φυσικό αυτή η ομάδα να φοβάται την κριτική και την πληροφόρηση των πολιτών από ανεξάρτητα ειδησεογραφικά μέσα, πολύ περισσότερο, αν αυτά εδρεύουν σε χώρες με ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν θεωρούνται βέβαια ανεξάρτητα, αλλά όμως έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν δυσάρεστες όψεις της ηγεσίας της ΕΕ.

Aν θέλετε να δείτε ένα δείγμα, μπορείτε να απολαύσετε βίντεο με τον “μεθυσμένο” πρόεδρο σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ.


Ή να δείτε κριτική για το πόσο ηθικό είναι ο Barroso να προσλαμβάνεται στη Goldman Sachs, με ενδεχόμενο βοηθητικό ρόλο στη στήριξη της εφαρμογής του BREXIT.


Τα δύο παραπάνω παραδείγματα δεν αποτελούν αποκλειστικά δημοσιεύματα του RT, καθώς και άλλα μέσα ασχολήθηκαν με τα ίδια θέματα.

Η δυνατότητα όμως των άλλων μέσων να δημοσιεύουν πραγματικές ειδήσεις και όχι μόνο προπαγάνδα των ηγετικών ομάδων της ΕΕ διευκολύνεται από το ό,τι ακόμα και οι αμφιλεγόμενες ειδήσεις βρίσκουν στο διαδίκτυο πρόθυμους να τις αναμεταδώσουν, έστω και σαν προπαγάνδα.
Αν δεν υπάρχουν μέσα προπαγάνδας, όλες οι δυσάρεστες για τις κυβερνήσεις ειδήσεις κρύβονται με επιμέλεια ή παρουσιάζονται χαλκευμένες.

Σε όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ έπαιζε συνεχώς η είδηση ότι το BREXIT δεν θα ψηφιζόταν και ότι η Χίλαρυ Κλίντον θα εκλεγόταν πρόεδρος στις ΗΠΑ.

Όταν οι “ψεύτικες” ειδήσεις διαψεύστηκαν από τις εξελίξεις, κανένας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να ζητήσει συγγνώμη από το κοινό του για τη παραπλάνηση του.

Αντίθετα η θλίψη τους στις οθόνες έδειχνε ότι ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητοι στις εκτιμήσεις τους, αλλά μάλλον φαντασιώνονταν τον εαυτό τους σε ρόλο κομματάρχη και “διαμορφωτή” της κοινής γνώμης.
Εγώ με έγκαιρα δημοσιεύματα είχα επισημάνει ότι αυτά δεν θα συνέβαιναν.



Για να καταλήξω σε συμπεράσματα εξετάζω κάθε διαθέσιμη πληροφορία και από πολλαπλές πηγές.

Η δυνατότητα μου να σας πληροφορώ έγκυρα βασίζεται στο ό,τι στο internet η οποιαδήποτε πληροφορία δεν μπορεί να εξαφανισθεί.

Μπορούν μόνο να την κρύψουν ή να την χλευάσουν ή να την “διαψεύσουν”.

Αν όμως κάνουν τα δύο τελευταία πράγματα, η είδηση έχει μπει ήδη στο στόχαστρο μου ως μία ενδιαφέρουσα πιθανότητα.

Πάντα χλευάζονται και διαψεύδονται οι επικίνδυνες πληροφορίες και όχι απλά οι “ψεύτικες”...
Ευτυχώς για τους κατοίκους της ΕΕ, οι πολιτικοί της ΕΕ δεν υπήρξαν ποτέ καλοί δημοσιογράφοι.

Μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια πίσω από τις λέξεις, αλλά πάντα αφήνουν ίχνη της από λάθη στη διατύπωση ή την μετάφραση.

Το γεγονός ότι σήμερα η ευρωβουλή ασχολείται με μηχανισμό αντιμετώπισης προπαγάνδας δείχνει ότι τα πράγματα έχουν τόσο ξεφύγει από τον έλεγχο τους, ώστε η μόνη λύση που τους έχει απομείνει είναι η κατασκευή προπαγάνδας ενάντια στην προπαγάνδα.

Λένε ότι το BREXIT δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, ενώ γνωρίζουν ότι στα τέλη Μαρτίου του 2017 η διαδικασία του άρθρου 50 θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ισχυρίζονται ότι ο Ρέντζι δεν θα καταφέρει να περάσει τη συνταγματική μεταρρύθμιση στις 4 Δεκεμβρίου φέτος, ενώ πραγματικά αγωνιούν ότι μπορεί να την περάσει και στη συνέχεια να τον διαδεχθεί το Κίνημα των 5 Αστέρων, με πλήρεις εξουσίες για να βγάλει την Ιταλία από την ΕΕ...

Προβλέπουν ότι στην Αυστρία δεν θα εκλεγεί πρόεδρος ο “ακροδεξιός” Νόρμπερτ Χόφερ την ίδια ημερομηνία, ενώ ο φόβος τους είναι ότι όταν εκλεγεί στην Αυστρία, το γερμανικό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD μπορεί να ενισχυθεί τόσο, ώστε η κα Μέρκελ να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές πριν τον Σεπτέμβριο του 2017.

Προέβλεπαν τον Νικολά Σαρκοζί ως υποψήφιο των δεξιών κατά των Σοσιαλιστών, γιατί “θα μπορούσε να νικήσει την Marine Lepen”. Αποδείχθηκε όμως ότι αυτός ήταν πολύ κοντός για να νικήσει ακόμα και υποψηφίους του δικού του κόμματος.



O ΨΗΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΝΤΟΣ...


Προβλέπουν ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ για τους πρόσφυγες δε θα καταρρεύσει, ενώ ήδη γνωρίζουν ότι η Ευρωβουλή εξέτασε σήμερα την “προσωρινή” διακοπή των διαπραγματεύσεων ένταξης της στην ΕΕ και μάλιστα την ψήφισε με 479 ψήφους υπέρ, 37 κατά και 107 αποχές.


Παράλληλα όμως ακούτε ότι δεν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα σύντομα, ότι θα ληφθούν αποφάσεις για περικοπή του χρέους στις 5 Δεκεμβρίου φέτος και ότι θα κλείσει σύντομα η τρέχουσα αξιολόγηση.

Φαντάζομαι ότι την Δευτέρα στις 5 Δεκεμβρίου θα δείτε όλοι την αλήθεια, όταν η Τουρκία του Ερντογάν αφήσει τους πρόσφυγες ελεύθερους να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Θα υπάρχει τότε κυβέρνηση στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία να τους υποδεχθεί;

Χωρίς λεφτά, μάλλον όχι...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail