Ιωάννης Μάζης: Καταγγελία στον ΟΗΕ για την Αγιά Σοφιά

Ο αναθεωρητισμός του Ερντογάν, έχει στο βάθος την μεθόδευση παραπομπής ακόμη και της Συνθήκης της Λωζάννης στο Σύμφωνο της Βιέννης του 1959, όπου υποτίθεται ότι επιλύονται όλες οι αμφισβητήσεις των διεθνών συνθηκών, επανέλαβε μιλώντας στον 9.84 ο καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας και γεωπολιτικός αναλυτής Ιωάννης Μάζης. 

Με αφορμή δε το διορισμό μόνιμου ιμάμη στην Αγιά Σοφιά, σημείωσε ότι το θέμα δεν συνιστά προσβολή μόνο για το χριστιανικό αίσθημα, αλλά προσβολή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να καταγγείλει το θέμα στον ΟΗΕ.

Ο κ. Μάζης, υποστήριξε ότι ο συνολικός αναθεωρητισμός του Ερντογάν, δεν εκκινεί μόνο από τις εξελίξεις στη Μοσούλη και η πολιτική του κατευνασμού μονόπλευρα από εμάς δεν ωφελεί. Χρειάζεται μία πολιτική πειστικής αποτροπής γιατί στο διεθνές δίκαιο, χωρίς ισχύ και αποφασιστικότητα τίποτα δεν έχει σημασία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail