Οι Τούρκοι κάνουν «χαρούλες» στους Ρώσους για τον αγωγό Turkish Stream

Η Άγκυρα επανέλαβε για μια ακόμη φορά στους Ρώσους ότι ενδιαφέρεται για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπέκι, δήλωσε το Σάββατο ότι σκοπεύει να συζητήσει το όλο έργο με τους Ρώσους υπουργούς οικονομίας και ενέργειας αυτές τις ημέρες.

«Υποστηρίζουμε τον Turkish Stream και τον πυρηνικό σταθμό που κατασκευάζεται στην Τουρκία επειδή ενδιαφερόμαστε για διμερείς επενδύσεις», είπε ο Ζεϊμπέκι στους δημοσιογράφους.

Ο Ζεϊμπέκι πρόσθεσε ότι θα συζητήσει αυτά τα θέματα με τον Ρώσο υπουργό Οικονομίας την Κυριακή και με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας τη Δευτέρα.

Ο αγωγός Turkish Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία και από εκεί (μέσω Ελλάδας) στη νότια Ευρώπη, είχε ανασταλεί ως έργο μετά την κατάρρευση του ρωσικού βομβαρδιστικού στις 24 Νοεμβρίου 2015 από τουρκικά F-16 πάνω από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Οι έρωτες βεβαίως της Τουρκίας με τη Ρωσία περνάνε από την Ελλάδα, διότι ο Turkish Stream θα είναι εντελώς άχρηστος εάν η ελληνική πλευρά αποφασίσει να μην κατασκευάσει τη συνέχεια του, δηλαδή τον περιβόητο Greek Stream του Λαφαζάνη.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 7:52 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.