ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ –Το έντονο φλερτ του Ιβάν με το Star, το παρασκήνιο και οι επαφές

Το μάτι φαίνεται ότι κλείνει ο Ιβάν Σαββίδης για πιθανή συνεργασία με το Star,

ωστόσο δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα προχωρήσει, καθώς μένει να επιβεβαιωθούν και επισήμως οι πληροφορίες που φέρουν την αμερικανική κυβέρνηση έντονα ενοχλημένη από την παρουσία του κ. Σαββίδη στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον θεωρεί άνθρωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Και όλα αυτά ενώ η αντιπαράθεση χτυπάει κόκκινο, με τους πολιτικούς αρχηγούς να προετοιμάζονται για σφοδρή σύγκρουση αύριο το μεσημέρι στη Βουλή.

Ενοχλημένοι οι Αμερικανοί

Από την περασμένη εβδομάδα – σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα – ξεκίνησαν και οι διεργασίες για τη στελέχωση του τηλεοπτικού σταθμού του Ιβάν Σαββίδη αλλά τα πρώτα μηνύματα που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν καθόλου θετικά για την παρουσία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στο νέο τηλεοπτικό περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα ενημέρωσαν την κυβέρνηση ότι παραμένουν ανήσυχοι με την αδειοδότηση του κ. Σαββίδη επειδή τον θεωρούν άνθρωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν και του ρωσικού κατεστημένου. Κυβερνητικοί παράγοντες προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους συνομιλητές τους χαρακτηρίζοντας υπερβολές τα όσα λέγονται για τον επιχειρηματία, προσθέτοντας μάλιστα ότι συμμετείχε νομότυπα στο διαγωνισμό και κατέθεσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που εγγυώνται την οικονομική του επιφάνεια. Στις ανησυχίες των Αμερικανών, εξάλλου, ότι ο Σαββίδης φτιάχνει «το πρώτο ρωσικό κανάλι στην Ευρώπη», η κυβέρνηση ανταπαντά ότι στην Ελλάδα λειτουργούν αυστηροί νόμοι τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ότι ο επιχειρηματίας δεν έχει δώσει καμία αφορμή για να πιστέψει κανείς ότι δεν πρόκειται να τους σεβαστεί.

Διαβουλεύσεις με το Star

Εντός της εβδομάδας ξεκινούν και πάλι οι διαβουλεύσεις μεταξύ Σαββίδη και διοίκησης του Star. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Βαρδινογιάννη αφού ενημερώθηκε για την αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων που υπέβαλλε ο κος Σαββίδης, δηλώνει πρόθυμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, αξιώνοντας όμως ισχυρή εκπροσώπηση στη διοίκηση του νέου καναλιού αλλά και σημαντικό τμήμα των μετοχών, χωρίς να απαιτεί και την πλειοψηφία. Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος της DIMERAGROUP, Αρτούρ Νταβινιάν έχει παραλάβει και μελετά τα οικονομικά στοιχεία του Star σε οικονομοτεχνική βάση για να καταθέσει την εισήγησή του στον Ιβάν Σαββίδη για τα επόμενα βήματα των διαβουλεύσεων.

Πρόσωπα σε θέσεις – κλειδιά

Όπως και να έχει – όπως όλα δείχνουν γενικός διευθυντής του νέου καναλιού θα είναι ο δημοσιογράφος και μέχρι τώρα διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού στο Κόκκινο Κώστας Αρβανίτης.

Διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης θα αναλάβει – κατά πάσα πιθανότητα- ο υπουργός και πρώην διευθυντής του ΑΝΤ1, Γιάννης Μιχελάκης, ενώ σε νευραλγικές θέσεις του μηχανισμού ειδήσεων έχουν ήδη προσληφθεί δημοσιογράφοι που βρίσκονται κοντά στα δύο κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail