Η Ρωσία αποκαλύπτει το νέο μυστικό βαρύ διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Sarmat»

Στρατής Μαζίδης

Η επίσημη ιστοσελίδα της Joint Stock Company «Academician V.P.Makeyev State Rocket Centre» δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του νέου βαρέως διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Sarmat».

Η Ρωσία αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του «Sarmat» για να αντικαταστήσει τα πλέον ισχυρά βαλλιστικά συστήματα RS-20V Voevoda.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε πως το Φεβρουάριο ο Sarmat θα έχει εξοπλιστεί με διάφορες διαμορφώσεις ενώ η μάζα της πυραυλικής κεφαλής θα ζυγίζει 10 τόνους:

«Το πρωτότυπο θα έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος και μάζα με τη μελλοντική έκδοση μάχης. Αντί για μία κεφαλή MIRV το πρωτότυπο θα φέρει ένα ομοίωμα. Ο προωθητής δε θα ενεργοποιηθεί. Ο Sarmat θα εκτοξευθεί αρκετές δεκάδες μέτρα πάνω από το σιλό και θα πέσει σε κοντινή απόσταση» (ΤΑΣΣ).

Η MIRV, ή ένα πολλαπλών ανεξάρτητων στόχων όχημα επανεισόδου, είναι το ωφέλιμο φορτίο ενος βαλλιστικού πυραύλου που περιέχει πολλές κεφαλές.

Τα RS-28 Sarmat ή SS-Χ-30 είναι ένας μελλοντικός ρώσικος υπερβαρέως τύπου θερμοπυρηνικός οπλισμένος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος υγρού καυσίμου εξοπλισμένος με MIRV αναπτύσσονται από Γραφείο Σχεδιασμού Makeyev Rocket από το 2009 για να αντικαταστήσει το προηγούμενο βλήμα R-36.
Το μεγάλο ωφέλιμο φορτίο του επιτρέπει να φέρει έως και 10 βαρέως τύπου κεφαλές ή 15 ελαφρύτερες ή και ενδιάμεσο συνδυασμό του ενώ έχει εγκατεστημένη σειρά από αντίμετρα που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν αντι-βαλλιστικά συστήματα; Ο Sarmat έχει παρουσιαστεί από το Ρωσικό Στρατό ως η απάντηση απέναντι σε ένα αιφνίδιο παγκόσμιο αμερικανικό χτύπημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail