Φαρμάκι χωρίς ανθρακικό! Λουκέτο στο εργοστάσιο της Pepsico στα Οινόφυτα

Freepen.gr - Φαρμάκι χωρίς ανθρακικό στην οικονομια από τον πουλεθνικό γίγαντα Pepsico HBH που ανακοίνωσε σήμερα τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας της στα Οινόφυτα.

Αν και η πολυεθνική δεν επιδίωκε κάτι τέτοιο, όπως μεταδίδει το newmoney.gr, η κατάσταση που διαμορφώθηκε τους τελευταίους μήνες και η πολιτική αστάθεια την ανάγκασαν να αλλάξει τα σχέδια της.

Στην ανακοίνωση του γενικού διευθυντή Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille, αναφέρεται: 

«Η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την PepsiCo. Η εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και να είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία της.

Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων.

Πρόκειται για μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες και τους καταναλωτές μας ότι συνεχίζουμε με αφοσίωση να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας αναψυκτικά σε όλη την Ελλάδα. Κατανοούμε ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους μας. Αναγνωρίζουμε το έργο των ανθρώπων μας στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και με ύψιστο αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε να τους υποστηρίξουμε στην ομαλή μετάβαση στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.

Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης για όσους ακόμη δεν έχει εντοπιστεί νέα θέση εργασίας. Καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις σημερινές αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών»

Η παραγωγή των χυμών αλλά και των σνακς (παράγονται από την Tasty Foods θυγατρική της Pepsico στην Ελλάδα) θα συνεχισθεί κανονικά στη χώρα μας αλλά τα αναψυκτικά για την εγχώρια αγορά θα εισάγονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τους περισσότερους (51) εκ των 65 εργαζομένων στο εργοστάσιο έχουν βρεθεί θέσεις εργασίας, ωστόσο μια μερίδα θα πρέπει να επιλέξει το προσφερόμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως "ελκυστικό" ωστόσο θα σημάνει πιθανότατα υπό αυτές τις συνθήκες και την οριστική έξοδό τους από την αγορά εργασίας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...