Συναγερμός στη Μεσόγειο και το μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης - Η ISIS ανακοίνωσε την έναρξη επιχειρήσεων στην Αλγερία

Στρατής Μαζίδης

Όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη έρχεται το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το οποίο μετά τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, εμφανίζεται πλέον επίσημα στην Αλγερία.

Συγκεκριμένα το Σάββατο το φιλοτζιχαντιστικό δίκτυο amaq ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη επιχειρήσεων στην Αλγερία με την οργάνωση να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε ένα κονβόι του Λαϊκού Εθνικού Στρατού (PNA)  στην επαρχία Skikda. Οι ισλαμιστές της ISIS πυροδότησαν  εκρηκτικό μηχανισμό την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή έξω από την πόλη Tamalous στη βορειοανατολική Αλγερία.

Η ηγεσία της ISIS ανακοίνωσε τη συνέχεια των επιθέσεων στην Αλγερία και δεσμεύτηκε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον των δυνάμεων του PNA. 

 Η τελευταία εμφάνιση της οργάνωσης στην Αλγερία ήταν το Σεπτέμβριο του 2014 όταν αποκεφάλισε ένα Γάλλο τουρίστα.

Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 200 μαχητές δραστηριοποιούνται στις τάξεις της ISIS σήμερα στην Αλγερία και αν αυτός ο αριθμός φαντάζει μικρός, αρκεί να θυμίσουμε ότι στα τέλη του 2013 με αρχές του 2014 η οργάνωση αριθμούσε λιγότερα από 2.000 μέλη στη Συρία.

Ωστόσο ο περιορισμός των δραστηριοτήτων και των ελεγχόμενων από την ISIS εδαφών στο Ιράκ και τη Συρία φαίνεται πως οδηγεί την οργάνωση σε μια "μετανάστευση" στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης, τη Λιβύη και την Αλγερία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail