Το χάος γεννιέται στα hοt spοts - Σε πεδίο μάχης θα μετατραπούν τα Βαλκάνια

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι: το ζήτημα της μετακίνησης πληθυσμών -είτε για πρόσφυγες πρόκειται είτε για μετανάστες- μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα στην ίδια την υπόσταση της χώρας μας, αλλά και να σημάνει το φινάλε της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πολιτικός αναλυτής, επικεφαλής του think tank European Stability Initiative (Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Σταθερότητας) και εκ των εμπνευστών της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το Προσφυγικό Γκέραλντ Κλάους έκανε μερικές δυσοίωνες προβλέψεις επί του θέματος στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Η «δημοκρατία» σε άρθρο της παρέθεσε τις εκτιμήσεις του κ. Κλάους, ο οποίος παραδέχεται: «Το ευρωπαϊκό μοντέλο δεν δουλεύει. Αν καταρρεύσει η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, θα ακολουθήσει χάος.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα φτάσουν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να περάσουν τους φράχτες στα βόρεια σύνορα. Τα Βαλκάνια θα μετατραπούν σε πεδίο μάχης για πρόσφυγες, διακινητές, συνοροφύλακες και στρατιώτες. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου».

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Γ. Κλάους άσκησε έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την απόφασή της να μετακινήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα προς τους διακινητές στην Τουρκία ότι η διαδρομή του Αιγαίου άνοιξε και πάλι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτές οι αιτιάσεις δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει η ελληνική κυβέρνηση προς όλες τις κατευθύνσεις είναι το πλέον ακατάλληλο για την περίσταση.

Αντί να... άγχονται οι Ελληνες αξιωματούχοι για το πότε θα ανοίγουν τα σύνορά τους οι Ευρωπαίοι για να δέχονται τα κύματα των προσφύγων και των παρατύπων μεταναστών, θα έπρεπε να εφαρμόζουν άτεγκτα τον νόμο.

Οι πρόσφυγες να έχουν την αντιμετώπιση προσφύγων και οι παράτυποι μετανάστες να κρατούνται μέχρι να απελαθούν. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα έπρεπε να μεριμνά για την τήρηση της συμφωνίας που έχει συναφθεί με τους Ευρωπαίους για το ζήτημα, αλλά και με την Τουρκία.

Αυτά τα στοιχειώδη προέχουν τώρα!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...