Brexit it is! από την Τερέζα Μέι που μας έδειξε τι σημαίνει να είσαι σοβαρή χώρα


Του Στρατή Μαζίδη

Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει μία διετή διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ στα τέλη Μαρτίου του 2017, ξεκαθάρισε η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Με τη δήλωσή της αυτή, η Μέι έθεσε ένα τέλος σε μια σειρά σεναρίων που ακολούθησαν την επομένη του Δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα οποία το νησί αναζητούσε τρόπους να μην εφαρμόσει τη λαϊκή βούληση ή ακόμη και να προβεί εκ νέου σε δημοψήφισμα.

Η Μεγάλη Βρετανία, όσο και αν δεν τη συμπαθούμε διότι έχει ενεργό ρόλο στην εξελικτική πορεία εθνικών τραγωδιών (πχ αυτή έβαλε την Τουρκία στο παιχνίδι της Κύπρου), δεν παύει να είναι ένα σοβαρό κράτος.

Αυτό επέλεξε η πλειοψηφία; Αυτό θα γίνει κι ας ξεσηκώθηκε μια θύελλα εκφοβισμού από την επόμενη ημέρα.

Αρκετό πλέον χρονικό διάστημα μετά την επιλογή του Brexit, η Βρετανία συνεχίζει να υπάρχει ακόμη στη θέση της παραδίδοντας στη χώρα μας ένα πολύ σημαντικό μάθημα ως προς το τι σημαίνει να έχω ένα σοβαρό κράτος στην πράξη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail