Ανασχηματισμός τέλος... για την ώρα - Το ΣτΕ «κατεδάφισε» και αυτό το σχέδιο

Προτεραιότητα της κυβέρνησης σε αυτήν τη φάση είναι θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης και προσθέτουν πως από αυτό προκύπτει ότι ο σχεδιασμός για ανασχηματισμό δεν αναμένεται να ξεδιπλωθεί άμεσα, δηλαδή τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι επίκειται, την ερχόμενη Δευτέρα, η κατάθεση, στη Βουλή, της νέας νομοθετικής ρύθμισης-γέφυρας που θα αφορά στην κατοχύρωση προσωρινής άδειας από τους ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό ετησίως για να λάβουν την προσωρινή άδεια εκπομπής.

Επιπλέον, έχει προαναγγελθεί από τον κ. Βούτση Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με σκοπό να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πρωτοβουλία που, επίσης, αναμένεται να ληφθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, ο ανασχηματισμός «πάει πίσω», όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές. Ουσιαστικά δεν είναι δυνατόν ο ανασχηματισμός τώρα και μια πιθανή απομάκρυνση του Ν. Παππά διότι αυτός πρέπει να έχει τις αρμοδιότητες ώστε να φέρει το νέο νόμο για τα κανάλια. Από την άλλη, θα φαινόταν ως κίνηση πανικού από την πλευρά του Μαξίμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός μετατίθεται για την εβδομάδα 7 με 14 Νοεμβρίου ώστε θα έχει φανεί τότε και που πάει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Βεβαίως ποτέ δεν αποκλείεται ένας αιφνιδιασμός με την πρωτοβουλία των κινήσεων να την έχει ο πρωθυπουργός.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...