Ο "πήλινος" στρατός του ΣΥΡΙΖΑ...

Του Θοδωρή Γιάνναρου

Πρωτόγνωρο για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα αυτό που ζούμε τους τελευταίους μήνες στη χώρα. Μια κυβέρνηση να προσπαθεί ν' αλώσει θεσμούς, ήθη, έθιμα... αλλά και συνειδήσεις πολιτών, βασισμένη σε ένα αποκρουστικό συνονθύλευμα ακραίων παρακρατικών δυνάμεων, που κατόπιν ενός τραγικού λάθους μέρους των πολιτών αυτής της ανάδελφης χώρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση.

Βέβαια, τόσο οι πολίτες όσο και οι θεσμοί έχουν πάρει το μάθημά τους και η μια κατραπακιά μετά την άλλη χτυπάει τα πλοκάμια του κυβερνητικού αυτού... μαλακίου.

Αδυνατούν, όμως, ν' αντιληφθούν πως ο κόσμος, πλέον, όχι μόνο δεν τους σέβεται αλλά και έχει αρχίσει να τους μισεί!

Τους μισεί διότι έχουν καταφέρει, παρ' όλο το έλλειμμα ευφυΐας που τους χαρακτηρίζει, να χρησιμοποιούν τα πλεονάσματα πολιτικής απατεωνιάς για να εξαπατούν με μεγάλη, έως πρόσφατα, επιτυχία.

Οι Παππάδες και οι Πολάκηδες έχουν ξεσαλώσει πριν τον αναμενόμενο, σύντομα, τελευταίο τους ρόγχο και επιδίδονται μαζί με την άξια συντρόφισσά τους, τη Γεροβασίλη, σε μια άνευ προηγούμενου αηδιαστική και αήθη υπονόμευση του "Θεσμού της Δικαιοσύνης" που και τους ξεμπρόστιασε και τους ρεζίλεψε πολλάκις...

Έτσι, μετά τον κόλαφο με το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, επανέρχεται ο άλλος λαθροθήρας, ο αναπλ. υπουργός Υγείας, ο Πολάκης, και επαναφέρει, μετά το ηχηρό χαστούκι που και ο ίδιος δέχθηκε για το ζήτημα της πρόσληψης καθαριστριών στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις εργασίας... στο θέμα, πάλι, των "εργολάβων", όπου, ουσιαστικά, προαναγγέλλει πως θα προχωρήσει σε καταγγελίες συμβάσεων... και πρόσληψης ημέτερων, ως μόνιμων υπαλλήλων του Δημοσίου. Η κυβέρνηση, διά μέσου των εγκάθετών της προσπαθεί, σε μια ύστατη προσπάθεια, να δημιουργήσει τον κομματικό της στρατό από καθαρίστριες και φύλακες... εκεί δηλαδή που ειδικεύεται.

Μετά, λοιπόν, την ανεκδιήγητη Γεροβασίλη, την Ολγάρα του "αντρικού" ζεϊμπέκικου, που κούνησε το δάχτυλό της στους λειτουργούς της δικαιοσύνης, για την απόφασή τους να τσιμεντώσουν τον περίφημο "νόμο Παππά" και να τον ποντίσουν στα αζήτητα, ξύπνησε ο λάτρης του "λεξιλογίου των βόθρων", Παύλος Πολάκης...

Μετά την επίθεσή του... στα "βοθροκάναλα", όπως ονομάζει τα κανάλια, επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση των επιχειρηματιών που συνεργάζονται με το Δημόσιο, στην παροχή υπηρεσιών "καθαριότητας", "φύλαξης" και "εστίασης", όπου, ήδη, έφαγε, με απόφαση του ΣτΕ, μεγαλειωδώς, τα μούτρα του.

Ο αναπληρωτής υπουργός της Υγείας έχει συγκεκριμένα σχέδια στον, παράδοξα λειτουργούντα, νου του...

Επιθυμία του είναι να εκδιώξει τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες από την αγορά και μαζί με αυτούς να στείλει 100.000 ανθρώπους στο ταμείο ανεργίας και στην ανέχεια... Ο σκοπός του, όμως, είναι εντελώς διαφορετικός και ξεφεύγει από το συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε Έλληνα στην εργασία: Θέλει να τους αντικαταστήσει με Συριζαίους εργάτες και εργάτριες, άνευ προσόντων, που το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να πάρουν σκούπες στα χέρια τους, ή να το παίζουν φύλακες και θυρωροί -αυτοί, δυστυχώς, είναι οι φανατικοί οπαδοί του συνονθυλεύματος κουκουλοφόρων και άεργων, που θέλουν να μπουν ενεργά και αποφασιστικά στη προσπάθεια δημιουργίας ενός επικίνδυνου "κομματικού στρατού".

Κατ' αρχάς, στη επίμαχη αυτή διάταξη του Πολάκη βαφτίζουν τις νέες συμβάσεις ως συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για να αποφύγουν την απόφαση 206/2016 του ΣτΕ, που είχε ήδη κρίνει τις συμβάσεις έργου καθαριότητας σίτισης και φύλαξης ως απαράδεκτες και αντίθετες στο κοινοτικό δίκαιο. Την ανεπίτρεπτη αυτή μέθοδο απόκρυψης των συμβάσεις έργου και της δήθεν εμφάνισής τους ως εργασίας ομολογεί στα πρακτικά της Βουλής και ο ίδιος ο υπουργός κ. Βερναρδάκης... Όμως η ίδια η βάφτιση των συμβάσεων ως εργασίας ορισμένου χρόνου είναι πρόδηλα αντισυνταγματική, δεδομένου ότι το άρθρο 103 παρ. 2 ρητά αναφέρει : "Κανένας δεν μπορεί να διοριστεί υπάλληλος σε οργανική θέση που δεν είναι νομοθετημένη. Εξαιρέσεις μπορεί να προβλέπονται από ειδικό νόμο, για να καλυφθούν απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες με προσωπικό που προσλαμβάνεται για ορισμένη χρονική περίοδο με σχέση ιδιωτικού δικαίου".

Και τούτο γιατί τα τελευταία 20 χρόνια το Δημόσιο καλύπτει τις ανάγκες του σε υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας με συμβάσεις έργου μετά από διαγωνισμούς και δεν υπάρχει καμία έκτακτη, απρόβλεπτη ή επείγουσα ανάγκη που να προκύπτει σήμερα τελείως απρόοπτα για να χρειαστεί τέτοια σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Επίσης, το ίδιο το Δημόσιο εδώ και δύο χρόνια δεν προκηρύσσει διαγωνισμούς απλά και μόνο για να προκαλέσει με δίκη του υπαιτιότητα, δήθεν, επείγουσα ανάγκη ώστε να χρησιμοποιήσει αυτήν ως αφορμή, για να προχωρήσει στην πρόσληψη υπαλλήλων και να αποφύγει τη νόμιμη διαδικασία διαγωνισμών με συμμετοχή εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Εξάλλου, το Σύνταγμα μιλά για έκτακτη ανάγκη και για κάλυψή της μόνο για ορισμένη χρονική περίοδο.

Εδώ όχι μόνον δεν έχουμε έκτακτη ανάγκη ή επείγουσα ανάγκη που δεν πρέπει να οφείλεται σε υπαιτιότητα του Δημοσίου, άλλα μιλάμε για συμβάσεις δύο ή και δυόμισι ετών, διάστημα δηλαδή πολύ μεγάλο για να δικαιολογήσει έκτακτη κάλυψη επείγουσας ανάγκης.

Επιπλέον, οι συμβάσεις αυτές θα επιφέρουν τεράστια οικονομική ζημία στο Δημόσιο, που θα πληρώσουν και πάλι οι φορολογούμενοι, δηλαδή θα πληρώσουν τον κομματικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ για δύο ολόκληρα χρόνια. Και τούτο διότι προβλέπεται ότι οι Συριζαίοι συμβασιούχοι θα πληρώνονται με βάση το "ενιαίο μισθολόγιο" και έτσι οι μισθοί θα ανέρχονται σε τουλάχιστον 860 ευρώ, με τριετίες και επιδόματα ακόμη και 1.100 ευρώ τον μήνα για κάθε εργαζόμενο, ενώ οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα ανέρχονται στο ποσό των 580 ευρώ για εργαζόμενο ηλικίας άνω των 25 ετών και 510 ευρώ για εργαζόμενο κάτω των 25 ετών.

Τη διαφορά αυτή ποιος θα την πληρώσει;

Τα τέκνα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα προσληφθούν με τη διάταξη αυτή, θα αποτελέσουν τον κομματικό στρατό σε βάρος του συνόλου του ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

Ο νόμος που θέλει να καταπατήσει ο Πολάκης αναφέρει ρητά πως οι μισθολογικές δαπάνες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις ήδη υπογραφείσες συμβάσεις με τις εταιρείες, με συμβάσεις έργου, οι οποίες όμως καλύπτουν με το ποσό αυτό και όλα τα αναλώσιμα, μηχανήματα, εξοπλισμό κ.λπ.

Έτσι όμως οι δαπάνες αυτές του Δημοσίου για τις αμοιβές των φίλα προσκείμενων εργαζομένων, που θα προσλάβει η κυβέρνηση με τον νέο νόμο, δεν καλύπτουν καθόλου το κόστος των αναλώσιμων, μηχανημάτων καθαριότητας, σίτισης, οχημάτων, υλικών καθαριότητας, αλεξίσφαιρων, αλλά καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο τις εργατικές δαπάνες. Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα για όλα τα αναλώσιμα, μηχανήματα, εξοπλισμό κ.λπ. για την παροχή των υπηρεσιών; Μάλλον και πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος...

Και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε νέα αύξηση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους με επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου, με νέο 4ο μνημόνιο για να κάνει μικροχαζοπολιτική η απίθανη αυτή κυβέρνηση, με την τσέπη του Έλληνα πολίτη, και να διαιωνίσει την κομματική της εξουσία και το κομματικό της κράτος.

Επιμένει, όμως, ο Πολάκης: "Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα, έχουμε πόλεμο και η Αριστερά ξέρει να πολεμάει!

Όπως και με το διώξιμο των "εργολάβων" που έβγαλε το ΣτΕ παράνομο... και εμείς ψηφίσαμε άλλον νόμο (γράφοντας το ΣτΕ και τους θεσμούς στα παλαιά μας υποδήματα, εννοούσε...), που τον επεκτείναμε και σε όλο τον δημόσιο τομέα... όπως με τον Γιαννόπουλο που τον ξαναγύρισαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ξαναδιώξαμε, έτσι θα γίνει και με τα κανάλια. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω...

Δηλαδή μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα "βοθροκάναλα" χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4.000 (Συριζαίους, άεργους), στα νοσοκομεία και 15.000 στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού;".

Λέει ευθέως, δηλαδή, πως, για αυτή την "Αριστερά" οι νόμοι δεν έχουν καμία σημασία. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι "α λα καρτ" και κατευθυνόμενη από την "κολεκτίβα", και οι άνθρωποι να είναι απλά αναλώσιμα καρτούνς και μαριονέτες... χωρίς καμία ιδιαίτερη αξία. Το μόνο που έχει σημασία για τον ίδιο και τους συντρόφους του είναι η δημιουργία του κομματικού στρατού, εις βάρος του υπόλοιπου συνόλου, με στόχο μόνο έναν: το γάντζωμα με νύχια και δόντια στην καρέκλα της εξουσίας!

Δυστυχώς γι' αυτόν, όμως, όπως ο πήλινος στρατός του Κινέζου Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουσνγκ, φτιαγμένος, όπως λέγεται, υπό την εποπτεία και τις οδηγίες Ελλήνων τεχνιτών, βρέθηκε θαμμένος στα έγκατα της γης μετά απο 2.000 χρόνια, έτσι και ο κομματικός στρατός του Πολάκη θα θαφτεί στη λήθη και θα κλειστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τόσο από τους Έλληνες δικαστές όσο και από τον ελληνικό λαό!

*Ο Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...