Ραγδαίες εξελίξεις - Η Μόσχα ετοιμάζει δεύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία λόγω Μοσούλης

Στρατής Μαζίδης

Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ με τις οποίες αμφισβητήθηκε η επιχείρηση της Μοσούλης ως προς το αν αφέθηκε επίτηδες διάδρομος διαφυγής των τρομοκρατών, φαίνεται πως περνάμε σε πράξεις.

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία δημιούργησε ένα διάδρομο στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο T-4 στην ανατολική Χομς μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πως οι τρομοκράτες εγκαταλείπουν τη Μοσούλη για να συγκεντρωθούν στο Ντέιρ Εζόρ της Συρίας.

Πριν την επίθεση της ISIS στην περιοχή Al-Sha'er της ανατολικής Χομς, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιούσε το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τ-4 ως κέντρο διοίκησης για να συμβουλεύει τον αραβικό στρατό της Συρίας που επιχειρεί στην επαρχία της Χομς .

Ωστόσο, λόγω των αυξημένων κινδύνων για την ασφάλεια κοντά στο Τ-4 Αεροδρόμιο, οι Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι μετακινήθηκαν στην Παλμύτα και τα περισσότερα από τα αεροσκάφη τους στο αεροδρόμιο Hmaymim στη δυτική Λατάκια.

Εντούτοις οι εξελίξεις στη Μοσούλη οδήγησαν τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στην απόφαση να ενισχύσει την παρουσία της στην επαρχία του Ντέιρ Εζόρ για την περίπτωση που εισέλθουν τρομοκράτες. Ήδη σήμερα πραγματοποιήθηκαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί ενώ η Μόσχα διεμήνυσε στο Συνασπισμό των ΗΠΑ να μην ωθήσουν τους τρομοκράτες να περάσουν στη Συρία.

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο Τ-4 για αρκετούς μήνες λόγω της απειλής της παρουσίας της ISIS στο Al-Sha'er.

Εν τέλει όμως το ανακαινισμένο αεροδρόμιο θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον των τρομοκρατών που θα επιχειρήσουν να περάσουν σε συριακό έδαφος.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 3:59 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.