Δεν πέρασε η θέση της Αγκυρας - Το ΝΑΤΟ παραμένει στο Αιγαίο

Freepen.gr - Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της συνόδου Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες πως αμφότερες Ελλάδα και Τουρκία θα συμμετάσχουν στη Sea Guardian, τη νέα επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Κεντρική Μεσόγειο, η οποία έχει στόχο την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής επιχείρησης "SOPHIA" που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης ξεκαθάρισε πως η παρουσία του ΝΑΤΟστο Αιγαίο θα συνεχιστεί, παρά τις αντίθετες επιδιώξεις της Αγκυρας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τους Έλληνες στρατιωτικούς και διπλωμάτες στην αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ για τις προσπάθειες που κατέληξαν στην επιτυχή στήριξη της ελληνικής θέσης για τη συνέχιση της νατοϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας.

Είναι σημαντικό ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, πέραν του ότι έχει συντελέσει αποτελεσματικά στο να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, έχει βοηθήσει να γίνουν αντιληπτές στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ η τουρκική προκλητικότητα, η παραβίαση των διεθνών κανόνων και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αναταραχής μεταξύ των δύο μελών.

Η ελληνική πλευρά στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο. Οι Έλληνες προασπίζουμε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Παράλληλα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν πόλο σταθερότητας για όλη τη Μεσόγειο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και με άριστες διμερείς σχέσεις με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα αποτελέσουμε τον πυλώνα της σταθερότητας για το αύριο της Μεσογείου».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail