Αγριεμένοι Τίγρεις κατασπάραξαν τους ισλαμιστές στη Χάμα που σφάζονται και μεταξύ τους

Freepen.gr - Σημαντικές εξελίξεις από την επαρχία της Χάμα στο συριακό πόλεμο καθώς οι επίλεκτες μονάδες του Τίγρη απελευθέρωσαν εκ νέου επτά χωριά από τους τζιχαντιστές με την υποστήριξη των λαϊκών δυνάμεων άμυνας (NDF) και συνέχισαν την ταχεία προέλασή τους προς  Qarah και Khafsah μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Πηγές του Al-Masdar News ανέφεραν ότι πάνω από 63 μαχητές από τις ισλαμιστικές ομάδες Jund Al-Aqsa, Jabhat Fath Al-Sham, και Ajnad Al-Kavkaz σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης ενώ πάνω από 100 τραυματίστηκαν. Επίσης καταστράφηκαν 3 ΒΜΡ και 2 θωρακισμένα οχήματα των τρομοκρατών.

Οι Δυνάμεις του Τίγρη αναπτύχθηκαν εσχάτως στη Χάμα με σκοπό την εκ νέου απελευθέρωση των χωριών που έπεσαν στα χέρια της Jund Al-Aqsa και των λοιπών ομάδων που εκμεταλλεύθηκαν την εστιασμένη προσοχή του συριακού στρατού στο μέτωπο του Χαλεπίου. 

Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί και το γεγονός της κόντρας μεταξύ της Jund Al-Aqsa και της Ahrar Al-Sham καθώς εξελίσσονται σφοδρές εχθροπραξίες ανάμεσά τους με σημαντικό κατάλογο νεκρών και εκτελέσεις ανωτέρων μελών τους.

Ο απώτερος στόχος είναι οι Τίγρεις να επανέλθουν το ταχύτερο δυνατό στην επαρχία του Χαλεπίου και να κινηθούν προς την απελευθέρωση της al-Bab πριν από τον τουρκοκίνητο FSA.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις επιχειρήσεις.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail