Η πρώτη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο εξωτερικό!

Περίπου 200 Τούρκοι στρατιωτικοί θα σταλούν στην πρώτη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο εξωτερικό.

Αυτή έχει δημιουργηθεί στη Σομαλία, και αποτελεί μέρος συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, που εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, η λειτουργία της θα αρχίσει σύντομα, σε αυτήν θα εκπαιδευθούν 10.500 Σομαλοί στρατιώτες. Στη στρατιωτική βάση θα τοποθετηθούν περίπου 200 Τούρκοι εκπαιδευτές, οι οποίοι θα προστατεύονται από άγνωστο ακόμη αριθμό Τούρκων στρατιωτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Vatan’ μετά τη στρατιωτική βάση στη Σομαλία, θα δημιουργηθεί και άλλη μία στο Κατάρ. Αυτό προβλέπεται από μια συμφωνία του 2014 που υπέγραψε η Τουρκία για στρατιωτική συνεργασία με το Εμιράτο. Η βάση στο Κατάρ θα περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων. Σήμερα, υπάρχει εκεί μια μονάδα 150 ανδρών.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία και το Κατάρ σκοπεύουν να διεξάγουν κοινές ασκήσεις, ανταλλαγή στρατιωτικών και κοινά προγράμματα στην αμυντική βιομηχανία.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 10:58 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.