Γιατί ο Τσίπρας δε θα πάρει τίποτα για το χρέος, όσο μειώνει το ΑΕΠ

Δημήτρης Παφίλας

Φανταστείτε μόνο τις εικόνες. Σε μια χώρα που έχουν διαλυθεί οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις ο τύπος (εφημερίδες, κανάλια) η δικαιοσύνη, η δημόσια τάξη έρχεται ο πρωθυπουργός και ζητά από τους δανειστές λύση για το χρέος.

Με λίγα λόγια, ενώ το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν θα είναι λιγότερο (και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε λεπτομερώς γιατί), κι εσύ ζητάς ελάφρυνση. Και δικαίως θα πει κανείς. Επτά χρόνια κρίσης είναι πολλά.

Αν μπορείς να δημιουργήσεις ΑΕΠ, έχει καλώς. Ο δανειστής θα αρχίσει να το σκέπτεται ενώ τα παιδιά με τα μαύρα κοστούμια (επενδυτικοί τραπεζίτες) θα τρίβουν τα χέρια γιατί θα σκέπτονται τις τεράστιες προμήθειες από τα ομόλογα που θα εκδώσει η Ελλάδα. Όταν όμως μειώνεις συνεχώς την πίτα, τι ακριβώς θα τους πεις. Και όχι μόνο μειώνεις το ΑΕΠ, αλλά σπρώχνεις εταιρείες και πρόσωπα εκτός Ελλάδος.

Πως να εξηγήσεις άραγε ότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς που αναγορεύθηκε σε υπεύθυνο για τα κανάλια είναι το ίδιο
πρόσωπο που έχει την ευθύνη τις μεγάλες επενδύσεις και ζητά 30-40% φόρο για κάθε νέα επένδυση;

Κανείς ξένος δεν θα πληρώσει 30-40% φόρο για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως υποστηρίζουν σύμβουλοι του υπουργού.

Οι σοβαροί επενδυτές με τα πραγματικά λεφτά θα στρίψουν αμέσως, ιδιαίτερα αν περπατήσουν στην Οδό Σταδίου και αντικρύσουν το χάλι στις προσόψεις των κτιρίων (γεμάτες συνθήματα), τα ράντσα με τους άστεγους ή την αθλιότητα σ ένα χώρο που άφησαν την ζωή τους 3 τραπεζικοί; (σ.σ Σε χώρα που δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς της τι μέλλον άραγε έχουν οι ζωντανοί;)

Οι επενδυτές δεν μπορούν να ρίξουν λεφτά σε μια οικονομία που κανείς δεν γνωρίζει ποιοι τρέχουν τις τράπεζες, όπου κανείς δεν γνωρίζει τους κανόνες για τα ¨κόκκινα” δάνεια. Οι επενδυτές δεν μπορούν να ρίξουν χρήματα σε μια χώρα, όπου τοποθετούν βόμβες σε δικαστικούς και τους απειλούν με την πρώτη ευκαιρία. Οι επενδυτές δεν μπορούν να τοποθετήσουν κεφάλαια, όταν η δικαιοσύνη αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις.

Πως να εξηγήσεις άραγε ότι, στην Ελλάδα υπάρχουν θύλακες παρακρατικών (Πυρήνες, Ρουβίκωνες) οι οποίοι λαμβάνουν εντολές για να στραφούν εναντίον οποιουδήποτε αποτελεί εμπόδιο; Δηλαδή, οι ξένοι επενδυτές πρέπει να πληρώνουν μηνιάτικο για να μην σπάνε τα τζάμια, όπως το 2008;

Αν το όραμα της αριστεράς είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να λαμβάνουν μέχρι 1200 ευρώ και ο ιδιωτικός τομέας κάτω από τα 1000 ευρώ, προκειμένου να ωφελείται η νομενκλατούρα των 7000 ευρώ κι άνω, τότε αυτή η χώρα δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτε, και δεν θα πάρει τίποτα για το χρέος. Όταν η Ελλάδα και ο κυβερνήτης της δεν αυξάνει το ΑΕΠ, δεν πρόκειται να πάρει τίποτα για το χρέος. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...