Ραγδαίες εξελίξεις - Η Δαμασκός καταδικάζει το βομβαρδισμό των Κούρδων και απειλεί με καταρρίψεις τα τουρκικά αεροσκάφη

Στρατής Μαζίδης

Ο βομβαρδισμός περιοχών εντός της Συρίας από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων Κούρδων αμάχων φέρνει εξελίξεις καθώς εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Αμυνας της Συρίας.

Το ΥΠΑΜ καταδεικνύει τον Ερντογάν ως υπεύθυνο της σφαγής περισσότερων από 150 αθώων πολιτκών τους οποίους «στόχευσαν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη » σε χωριά χθες και πόλεις στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου.

Η Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή ως γυμνή επιθετικότητα που στοχεύει αθώους πολίτες που αποτελεί μια σοβαρή εξέλιξη η οποία δύναται να περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση.

Το Γενικό Επιτελείο προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να επαναληφθεί η παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη θα απαντηθεί άμεσα και αυτά θα καταρριφθούν.

Επίσης προειδοποιεί ότι αυτές οι ανεύθυνες ενέργειες μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής και να συμβάλει στην εξάπλωση της τρομοκρατίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail