Σήμα κινδύνου για την Ελλάδα

Επιφυλακτική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται η Bank of America Merril Lynch θέτοντας εν αμφιβόλω την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης καθώς το ζήτημα του χρέους θα παραμείνει άλυτο.

Ειδικότερα σύμφωνα με εκτιμήσεις της BofA το 2016 θα κλείσει με ύφεση 1% και το 2017 η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 1,2%. Σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, αναμένεται να κλείσει φέτος στο 1,5% και το 2017 θα περιοριστεί στο 0,6%, και το έλλειμμα θα διαμορφωθεί φέτος στο 2,4% και το επόμενο έτος στο 3,3%.

Παράλληλα εκτιμά ότι το χρέος φέτος θα αυξηθεί στο 174,8% από 169,1% το 2016, ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος στο 175,2% το 2017.

Επίσης, η BofA εκτιμά πως το 2016 η συρρίκνωση των εξαγωγών θα διαμορφωθεί στο 6,2% ενώ το 2017 θα σημειωθεί ανάκαμψη με αύξηση 4,3%.

Η BofA επισημαίνει για μία ακόμη φορά πως οι προκλήσεις αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι σημαντικές όπως το ακόμα άλυτο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως επισημαίνει, το πιο δύσκολο και αμφιλεγόμενο ζήτημα είναι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το οποίο είναι δύσκολο να επιλυθεί πριν από τις γερμανικές εκλογές.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...