Συνθήκη Λωζάννης: Οι τουρκόφρονες της Θράκης προηγήθηκαν του Ερντογάν

Το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής έχει προλειάνει το έδαφος για τη δήλωση του Ερντογάν περί "επιζήμιας" για την Τουρκία Συνθήκης της Λοζάνης.

Η δήλωση του Ερντογάν περί "επιζήμιας" για την Τουρκία Συνθήκης της Λοζάνης, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, για όσους παρακολουθούν τα πράγματα. Το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής έχει προλειάνει το έδαφος πολύ νωρίτερα. Και επειδή αυτονοήτως ο Πρόξενος δεν θα ενεργούσε άνευ εντολών, συμπεραίνεται πως η δήλωση Ερντογάν δεν αποτελούσε μόνον απαξιωτική στάση προς τον Κεμάλ.

Ο ανεκδιήγητος πρώην πρωθυπουργός εκ κληρονομίας, Γιώργος Παπανδρέου, είχε αυτοβούλως αποδεχθεί την δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού των πολιτών της Ελλάδας, δίνοντας το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται "Τούρκοι" όσοι εκ των μουσουλμάνων σταβλίζονται στο τουρκικό Προξενείο και στα πέριξ αυτού (και συγχρόνως σε Σλάβους εν Ελλάδι να αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες, αλλά όχι Έλληνες"). Κάποιες δε οργανώσεις Τούρκων στην Ευρώπη, απέκτησαν την δυνατότητα να παρεμβαίνουν στα κοινοτικά όργανα ως "Τούρκοι της Θράκης».

Τον Ιούνιο τ.έ., μία από τις -παράνομες- οργανώσεις του Προξενείου, είχε προαναγγείλει διαδηλώσεις διεκδίκησης της τουρκικής ταυτότητας στην μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης, που αποτελεί από μόνη της προσπάθεια κατάργησης της Συνθήκης της Λοζάνης.

Η θρακική ιστοσελίδα kostasxan.blogspot, αναρωτήθηκε τότε ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον στυγνό εκβιασμό - απειλή να καταργήσει την συνθήκη της Λοζάνης η Ελλάδα. Είναι δυνατόν, έγραψε ο Μιχαήλ Γεωργίου, «να επιτρέπεται σε πολίτη να δρα κατά της εσωτερικής ασφάλειας μίας χώρας; Είναι δυνατόν ανεμπόδιστα κάποιος να λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας, που με σειρά ενεργειών του επιχειρεί να καταστρέψει την ειρηνική συμβίωση των πολιτών; Είναι δυνατόν ένα κράτος να επιτρέπει με την σιωπή του την αποδόμησή του και την έκθεση έως και σε κίνδυνο απώλειας ζωής αγνώστου αριθμού των πολιτών του»;

Φυσικά, και τίποτε από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται, αλλά οι νόμοι στην Ελλάδα λειτουργούν απρόσκοπτα όταν πρόκειται να συλληφθεί κάποιος καστανάς, ή να εκπλειστηριαστεί η κατοικία κάποιου άνεργου. Γι’ αυτό και κανείς δεν συγκινήθηκε, ούτε "αφουγκράστηκε" την κοινή γνώμη κατά την στιγμή που ο παράνομος ψευτομουφτής Ξάνθης, προέτρεψε τον πρόεδρο του κόμματος τουρκοφρόνων, Αλή Τσαβούς, να μετατραπεί σε «Ντενκτάς της Θράκης».

Οφείλει η πολιτεία να συνειδητοποιήσει επιτέλους, πως και η Θράκη είναι Ελλάδα, και πως η ανοχή στις ανθελληνικές ενέργειες του τουρκικού Προξενείου -το οποίο σε αντάλλαγμα τροφοδοτεί με ψήφους τα συμπαθούντα κόμματα- δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ταυτοχρόνως, επιβάλλεται να επιδειχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με απόκρουση των σχεδίων Γερμανών επιχειρηματιών, που θέλουν την Θράκη για ΕΟΖ (Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη, που απαντάται σε ασιατικές χώρες).

Ήδη, ανέλαβαν πρωτοβουλία ιδιωτικοί φορείς -φυσικά, τι άλλο;- και διοργανώνεται Ημερίδα στην Ξάνθη, με τίτλο «Δυνατότητες αειφορικής ανάπτυξης της Θράκης», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, την Κυριακή, 16. Οκτωβρίου 2016, 09.00-14.30, και Συντονιστές τον ομ. καθηγ. ΑΠΘ, Π. Ευθυμίου και τον δημοσιογράφο Δημ. Καψάλα.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

-- "Προϋποθέσεις ευημερίας στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες"
Εισηγητής: Νικ. Ιντζεσίλογλου, ομ. καθηγητής ΑΠΘ
-- "Ο Ορυκτός Πλούτος της Θράκης"
Εισηγητές: Ανανίας Τσιραμπίδης, ομότ. καθηγητής ΑΠΘ και Ανέστης Φιλιππίδης, τακτ. καθηγητής ΑΠΘ.
-- "Προοπτικές Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θράκη"
Εισηγητής: Αθαν. Τσαυτάρης, ομότ. καθηγητής ΑΠΘ - τ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
-- "Προβλήματα και Δυνατότητες Βιομηχανικής Ανάπτυξης στη Θράκη"
Εισηγητής: Νικ. Ευθυμιάδης, επιχειρηματίας και επίτ. Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
-- "Το Δυναμικό Προσφοράς του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης"
Εισηγητής: καθηγ. Αθαν. Καραμπίνης, πρύτανης Δημ. Πανεπ.Θράκης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
-- Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης
-- Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πρύτανης Αθαν. Καραμπίνης
-- Επιμελητήριον Ξάνθης, Πρόεδρος Στ. Μωραϊτης
-- Κίνηση Πατριωτ. Αφύπνισης-Ομάς 21 Μακεδονίας-θράκης, Πρόεδρος Α.Δασκόπουλος
-- Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία, Πρόεδρος Βύρων Ναθαναήλ
-- Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης
-- Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης, Πρόεδρος Γ.Γεωργιάδης

Μακεδών

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...