Ξεκάθαρος πλέον ο Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ απειλούν την εθνική μας ασφάλεια!

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν διέταξε την παύση της Συμφωνίας Διαχείρισης και Διάθεσης Πλουτωνίου ύστερα από τις τελευταίες "εχθρικές" ενέργειες της Ουάσιγκτον.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στο ραδιο-τηλεοπτικό σταθμό Channel One ότι παρόλο που η Ρωσία αποσύρθηκε από τη συμφωνία, η Μόσχα είπε ότι «δε θα χρησιμοποιήσει το πλουτώνιο για στρατιωτικούς σκοπούς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Ο Λαβρόφ σημείωσε πως υπάρχει «μια θεμελιώδης μεταβολή των περιστάσεων όσον αφορά την επιθετική Ρωσοφοβία, η οποία αποτελεί σήμερα τη βάση της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία".

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η Ρωσοφοβία δεν είναι απλά ένα ρητορικό σχήμα, αλλά επιθετικά βήματα που βλάπτουν πραγματικά τα εθνικά μας συμφέροντα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. 

Αυτή είναι η προσέγγιση του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών υποδομών του στα σύνορά μας, η ανάπτυξη των βαρέων όπλων των ΗΠΑ, τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, η πυραυλική άμυνα, στις ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες-μέλη του στην περίμετρο των συνόρων μας και τα σύνορα των συμμάχων μας. Προφανώς, οι κυρώσεις είναι η εκδήλωση μη φιλικών, εχθρικών θα έλεγα πράξεων».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...