Ξεκάθαρος πλέον ο Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ απειλούν την εθνική μας ασφάλεια!

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν διέταξε την παύση της Συμφωνίας Διαχείρισης και Διάθεσης Πλουτωνίου ύστερα από τις τελευταίες "εχθρικές" ενέργειες της Ουάσιγκτον.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στο ραδιο-τηλεοπτικό σταθμό Channel One ότι παρόλο που η Ρωσία αποσύρθηκε από τη συμφωνία, η Μόσχα είπε ότι «δε θα χρησιμοποιήσει το πλουτώνιο για στρατιωτικούς σκοπούς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Ο Λαβρόφ σημείωσε πως υπάρχει «μια θεμελιώδης μεταβολή των περιστάσεων όσον αφορά την επιθετική Ρωσοφοβία, η οποία αποτελεί σήμερα τη βάση της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία".

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η Ρωσοφοβία δεν είναι απλά ένα ρητορικό σχήμα, αλλά επιθετικά βήματα που βλάπτουν πραγματικά τα εθνικά μας συμφέροντα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. 

Αυτή είναι η προσέγγιση του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών υποδομών του στα σύνορά μας, η ανάπτυξη των βαρέων όπλων των ΗΠΑ, τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, η πυραυλική άμυνα, στις ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες-μέλη του στην περίμετρο των συνόρων μας και τα σύνορα των συμμάχων μας. Προφανώς, οι κυρώσεις είναι η εκδήλωση μη φιλικών, εχθρικών θα έλεγα πράξεων».

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 7:14 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.