Προσοχή - Κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ από τη Σούδα παρακολουθεί τις κινήσεις του Ρωσικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Freepen.gr - Ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό RC135W με αριθμό 62-4138 απογειώθηκε από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη πραγματοποιώντας πτήση αναγνώρισης πάνω από το Ρωσικό Στόλο στα νοτιο-δυτικά των ακτών της Κριμαίας.

Επιπλέον σύμφωνα με το ιρανικό Φαρς που επικαλείται ιστοσελίδες παρακολούθησης πτήσεων αναφέρει ότι ένα άλλο αεροσκάφος US P-8A με αριθμό 169958 απογειώθηκε από τη βάση της Σιγκονέλλα στη Σικελία πραγματοποιώντας αντίστοιχη πτήση πάνω από τα ρωσικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο και νότια της Κύπρου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μετά από μισή ώρα πτήσης στην περιοχή κατευθύνθηκε προς το Λίβανο.

Επίσης τον περασμένο μήνα είχαν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες πτήσης κατασκοπευτικών αεροσκαφών σε απόσταση αναπνοής από την αεροπορική βάση του Hmeimimστη Λαττάκεια, που αποτελεί το στρατηγικό κέντρο συντονισμού των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν πολύ στενά και με ενδεχόμενη ανησυχία τις ρωσικές κινήσεις σε Κριμαία και Συρία εμπλέκοντας πλέον έμμεσα και την Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail