ΕΥΡΩ Ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ; Ιδού το προπατορικό ερώτημα


Προσωπικά, από τις αρχές του 2010 προτείνω μετ’ επιτάσεως και συνεχώς επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, πριν να είναι αργά. Όσο περνάει ο καιρός, κάθε χθες θα είναι και καλύτερο.

Ναι το ξέρω, θα υποφέρουμε. Θα αναγκαστούμε να δουλέψουμε και θα στερηθούμε πολλά εισαγόμενα προϊόντα τον πρώτο καιρό. Όμως, από τη στιγμή αυτή και μετά, μόνο να ανέβουμε θα υπάρχει δρόμος και χωρίς να κινδυνεύσουμε να χάσουμε και ό,τι μέχρι σήμερα αποκτήσαμε.

Όσο όμως εξακολουθούμε να είμαστε εξαρτημένοι από την πολιτική καριέρα της κάθε Μέρκελ και του κάθε Σόϊμπλε, ή από την ισορροπία των συμφερόντων μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, απλά δεν θα έχουμε κανένα μέλλον στο διηνεκές. Ήδη το εγχώριο καθεστώς παραχώρησε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, προκειμένου να μην το ρίξουν οι δανειστές.

Φίλοι μου, το χρήμα είναι για την κοινωνία ότι το αίμα για τον οργανισμό. Επιβιώνουν και οι δύο με την κυκλοφορία τους. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε διασωληνωμένοι σε μηχάνημα αιμοκάθαρσης. Αν δεν αποκτήσουμε δικό μας αίμα δεν πρόκειται ποτέ να σηκωθούμε και να κινηθούμε ως αυτόνομοι οργανισμοί.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...