Ραγδαίες εξελίξεις - Η Μόσχα προειδοποιεί με κατάρριψη αμερικανικών μαχητικών και πυραύλων στη Συρία

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο συριακό πόλεμο καθώς ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας, Igor Konashenkov προειδοποίησε το Συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ και διεξάγει επιθέσεις κάτα θέσεων του συριακού στρατού ότι στη Συρία υπάρχουν πολυάριθμα συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400 και λειτουργούν!

Η δήλωση αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες μετά το μακελειό του Ντέιρ Εζόρ σε βάρος θέσεων του συριακού στρατού αλλά των νέων βομβαρδισμών σε γέφυρες της περιοχής με σκοπό να ανακοπεί η προώθηση θέσεων του στρατού.

Συγκεκριμένα ο Konashenkov δήλωσε πως:

«Η Ρωσία διαθέτει σήμερα συστήματα αεράμυνας S-400 και S-300 τα οποία αναπτύχθηκαν για να προστατεύσουν τα στρατεύματά της που σταθμεύουν στη ναυτική βάση της Ταρτούς και την αεροπορική βάση Khmeimim στη Λαττάκεια. Η ακτίνα των όπλων μπορεί να αποδειχθεί "μια έκπληξη" σε όλα τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα»

Οι δηλώσεις αυτές του Konashenkov δείχνουν να προειδοποιούν για πιθανή "κατά λάθος" καταρρίψη αμερικανικού ή άλλου δυτικού αεροσκάφους, όσο "λάθος" ήταν και ο βομβαρδισμός του στρατού στο Ντέιρ Εζόρ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας  τυχόν χτύπημα αεροπορικής επιδρομής ή πυραύλων σε στόχους σε έδαφος που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Συρίας θα θέσει ρωσικό προσωπικό σε κίνδυνο.

«Τα ρωσικά πληρώματα που χειρίζεται τα συστήματα αεράμυνας είναι απίθανο να έχουν το χρόνο για να καθορίσουν  σε μια "ευθεία γραμμή" με τις ακριβείς διαδρομές πτήσης των πυραύλων και, στη συνέχεια, να προσδιορίσουν που ανήκουν οι κεφαλές. Και όλοι οι αυταπάτες των ερασιτεχνών για την ύπαρξη αόρατων jets θα αντιμετωπίσουν μια απογοητευτική πραγματικότητα».

Σημείωσε επίσης ότι η ίδια η Συρία έχει S-200, καθώς και τα συστήματα BUK, και πως οι τεχνικές τους δυνατότητες αναβαθμίστηκαν κατά το παρελθόν έτος.

Η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας ήρθε ως απάντηση σε "διαρροές" δυτικών ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των συριακών δυνάμεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail