«Καμπανάκι» στο Αιγαίο από Αγκυρα με σημαντική ενίσχυση της ακτοφυλακής!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε σημαντική κίνηση ενίσχυσης και γιγάντωσης του σώματος της ακτοφυλακής στο Αιγαίο προχωρεί η Τουρκία, εν όψει όπως προδιαγράφεται, σημαντικών εξελίξεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην περαιτέρω σημαντική αύξηση των ενόπλων της τουρκικής ακτοφυλακής με την απόκτηση 50 νέων αξιωματικών που θα αναλάβουν αμέσως υπηρεσία, συν 105 υπαξιωματικών και 635 ειδικευόμενων αντρών που θα υπηρετούν στα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η κατάταξη των νέων αυτών στελεχών θα αρχίσει από τις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με προκήρυξη της τουρκικού υπουργείου Άμυνας και η τελική επιλογή των υποψηφίων για την κατάταξη θα γίνει στις 31 του μηνός, δηλαδή με ταχύτατους ρυθμούς καθώς όπως αναφέρεται οι ανάγκες της ακτοφυλακής στον ευαίσθητο αυτό χώρο είναι πολύ μεγάλες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάταξη στο σώμα της τουρκικής ακτοφυλακής, όπως τονίζεται στη προκήρυξη, είναι η μη συμμετοχή ενεργά σε κάποιο πολιτικό κόμμα και φυσικά η κατάλληλη εκπαίδευση που θα πιστοποιείται κατάλληλα.

Όπως φαίνεται το παιχνίδι στο Αιγαίο «χοντραίνει», ενώ οι τουρκικές αμφισβητήσεις για τον εθνικό μας χώρο πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα.

Κατά τα άλλα εμείς θα… ασχολούμαστε με τις τηλεοπτικές άδειες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...