Τροφές & ποτά που «λεκιάζουν» τα δόντια

Το λαμπερό λευκό χαμόγελο είναι στόχος όλων μας, οπότε για να το αποκτήσουμε και να το διατηρήσουμε πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι συνήθειες που μας το... στερούν.

Αρκετά τρόφιμα και ποτά που καταναλώνουμε καθημερινά φθείρουν τα δόντια και εξουδετερώνουν το φυσικό λευκό τους χρώμα. Ας δούμε λοιπόν ποια προϊόντα συνιστούν οι οδοντίατροι να αποφεύγουμε για πιο λαμπερό χαμόγελο.

1. Σάλτσες ντομάτας

Είναι όξινες, επομένως φθείρουν το σμάλτο, και πολλές φορές περιέχουν χρωστικές ουσίες, άρα προκαλούν κηλίδες στα δόντια. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να απομακρύνετε έναν λεκέ από σάλτσα ντομάτας από ένα λευκό μπλουζάκι. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα δόντια σας.

2. Λευκό κρασί

Αν και το κόκκινο κρασί είναι αυτό που έχει «κακή φήμη» για τα σημάδια που αφήνει στα δόντια, αντίστοιχη είναι και η φθορά από τις λευκές ποικιλίες, καθώς είναι συνήθως αρκετά όξινες.

3. Τσάι

Όλα τα είδη τσαγιού, αλλά ιδιαίτερα το πράσινο και το τσάι φρούτων (π.χ. φράουλα, φραμπουάζ), προκαλούν αποχρωματισμό των δοντιών, λόγω μιας κατηγορίας ουσιών που περιέχουν (ταννίνες).

4. Τουρσί

Τα λαχανικά τουρσί έχουν υψηλή οξύτητα, επομένως φθείρουν τα δόντια και τα κάνουν πιο ευαίσθητα σε κηλίδες.

5. Μούρα

Είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ωστόσο οι φυσικές χρωστικές τους «λεκιάζουν» τα δόντια.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 9:12 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.