Έλεος, Αλέξη Τσίπρα! Κόψατε το επίδομα από τους ομογενείς της Αλβανίας που φυλάνε Θερμοπύλες!

Οι μνημονιακές πολιτικές και η εξόντωση του κοινωνικού κράτους δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην κοινωνική συνοχή και στην εξαθλίωση των ελλήνων πολιτών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Το Μνημόνιο καταστρέφει την Άμυνα, υπονομεύει την εξωτερική πολιτική και τελικά συμπράττει στην επιχείρηση εξόντωσης και του τελευταίου τμήματος του Ελληνισμού που έχει μείνει έκτος εθνικού κορμού, τους Βορειοηπειρώτες.

Θα σας μεταφέρουμε αυτούσια την ανοικτή επιστολή που απηύθηνε στον κ. Τσίπρα ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων Αγίων Σαράντα και Δελβίνου:

«Κύριε πρωθυπουργέ, προσπερνώντας κάθε τυπικότητα, σας απευθύνουμε μία ερώτηση: Ο σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ξεριζώσει τους ομογενείς από την Αλβανία από τις πατρογονικές τους εστίες; Εάν αυτός είναι ο σκοπός σας, τότε η πολιτική που εφαρμόζετε, εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι στον σωστό δρόμο.

Σε λίγα χρόνια θα μιλάτε (εμείς θα έχουμε αποχωρήσει από αυτή τη ζωή) για άλλη μια χαμένη πατρίδα του Ελληνισμού. Μόνο που, σε αντίθεση με τις άλλες αλησμόνητες πατρίδες, στην περίπτωσή μας δεν μας έδιωξε ένα εχθρικό έθνος, αλλά η κυβέρνηση του δικού μας έθνους. Πριν από 100 χρόνια, με απόφαση και εντολή των ξένων δυνάμεων βρεθήκαμε εκτός συνόρων, αποκομμένοι από τον εθνικό μας κορμό. Πολέμησαν την ταυτότητά μας, γίναμε μειονότητα στον τόπο μας, αλλά αντέξαμε. Και τώρα, 100 χρόνια μετά, ξανά με εντολή των δυνατών και ξένων (δανειστών - τοκογλύφων), μένουμε στο έλεος του Θεού, στην κακιά μας τη μοίρα, ανυπεράσπιστοι και εγκαταλελειμμένοι. Με την πολιτική σας μας λέτε: ‘‘Αν θέλετε να επιβιώσετε, παρατήστε τα όλα και ελάτε εδώ’’…

-Ο νόμος 4387/2016, άρθρο 93 και εγκύκλιοι περί αυτού, δεν είναι μόνο αντιπατριωτικός αλλά και αντισυνταγματικός. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει τέτοιο διαβολικό μυαλό να κάνει τέτοια ζημιά στο εθνικό ζήτημα. Για να επωφεληθούν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης θα πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα δεκαπέντε συνεχόμενα έτη πριν από την υποβολή της αίτησης, να έχουν 35 έτη στην Ελλάδα για να το πάρουν πλήρες… και τον περιβόητο τύπο της χορήγησης της επιδότησης.

-Ένας υπερήλικας που διαμένει 35 χρόνια στην Αλβανία και ένας ομογενής υπερήλικας από την Αλβανία που έχει πέντε χρόνια που μένει στην Ελλάδα έχουν διαφορετικό στομάχι, έχουν διαφορετικές ανάγκες; Εμείς οι ίδιοι προτείναμε να αφαιρεθεί η σύνταξη από την Αλβανία, για να είναι όλοι ίσοι, αλλά είναι ανήκουστο να βάζει κάποιον σοφιστικό τύπο για να πάρει το πολύ 100 ευρώ (και αυτό ούτε οι μισοί) και για να πάρουν αυτά τα 40-100 ευρώ πρέπει να μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

-Μην μας κόβετε τις ρίζες, γιατί αυτοί οι υπερήλικες φυλούν Θερμοπύλες, πράγμα που δεν θέλουμε να το αναφέρουμε, αλλά ούτε να μας το αναφέρουν. Μένοντας οι παππούδες στα πατρώα εδάφη, δεν κρατούν μόνο τις περιουσίες, αλλά κρατούν τους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα των παιδιών και εγγονιών τους, που έχουν έναν επιπλέον λόγο να επισκέπτονται τα πατρικά τους.

-Επιτέλους, μην τους περιπαίζετε και τους ταλαιπωρείτε άλλο. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για ολόκληρο το επίδομα, ας δοθεί το μισό, αλλά όχι άλλη ταλαιπωρία σε αμέτρητες υπηρεσίες σε Ελλάδα και Αλβανία…

Κύριε πρωθυπουργέ, με τους νόμους που κάνετε κάποιοι θα αναγκαστούν να φύγουν. Εμείς δεν θα αφήσουμε τον τόπο μας, έχουμε όμως την ανάγκη να νιώσουμε ότι η πατρίδα και η ελληνική κυβέρνηση είναι δίπλα μας.

Άγιοι Σαράντα, 5/9/2016».

Ο εξωφρενικός

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...