Ο Αρχηγός Επιτελείου του στρατού ξηράς των ΗΠΑ απειλεί βίαια τη Ρωσία: «θα σας σταματήσουμε, και θα σας συντρίβουμε πιο σκληρά από ποτέ προηγουμένως»

Réseau International (France)

Η αντι-ρωσική ρητορική είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα πέρα από τον Ατλαντικό, αλλά και στην Ευρώπη. Αλλά είναι πρωτοφανής και πέρα από κάθε κατανόηση. Παρά να βγει από το στόμα ενός πρόεδρου στο τέλος της θητείας του, η δήλωση αυτή ακούγεται σε όλα τα σημεία της σαν πραγματική κήρυξη πολέμου από τον στρατό των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.
Endgame (τέλος παρτίδας). Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν σε αυτό το υπεροπτικό και πολεμοχαρή λόγο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ ο οποίος θα ήθελε ξεκάθαρα να παρασύρει τη Ρωσία σε ανοιχτή σύγκρουση. Αναφέρει, επίσης, μια δήλωση που φέρεται να έκανε Ρώσος πρεσβευτής την οποία δεν βρήκα πουθενά στο διαδίκτυο (παραπληροφόρηση;). Ο Milley δεν αναφέρει καμία συγκεκριμένη αναφορά για τις συνθήκες αυτής της δήλωσης σοκ. Τη χρησιμοποιεί, ωστόσο, για να δικαιολογήσει τη καλολιπασμένη πολεμική ρητορική του.

Σήμερα, « Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος Ποτέ Δεν Ήταν Τόσο Κοντά. Οι ΗΠΑ Ετοιμάζουν πόλεμο κατά της Ρωσίας. Η Ρωσία Πως θα Ανταποκριθεί;» , αυτό είναι γεγονός. Αν η ένταση δεν πέσει γρήγορα, θα έχουμε πολλή τύχη, αν η χρονιά τελειώσει χωρίς πρόβλημα. Οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης θέλουν έναν παγκόσμιο πόλεμο σε οποιαδήποτε τιμή και φαίνονται πολύ αποφασισμένοι να το καταφέρουν. Φυσικά, σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία και στο πλαίσιο της συνθήκης του ΝΑΤΟ, η Γαλλία θα πρέπει χωρίς αντίδραση να συμμετέχει στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών και οι πολίτες της θα πρέπει να δεχθούν να πεθάνουν για τη δόξα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και ορισμένων ψυχοπαθών της παγκοσμιοποίησης. Αισθάνεστε ότι έρχεται η μυρωδιά του θείου; Fawkes

Την Τρίτη, ο Αρχηγός του Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση έναντι πιθανών απειλών, όπως η Ρωσία και υποσχέθηκε ότι ο στρατός θα νικήσει οποιονδήποτε εχθρό σε χερσαία μάχη.

«Η στρατηγική θέληση του έθνους μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι υπό αμφισβήτηση και οι συμμαχίες μας δοκιμάζονται με τρόπους που δεν έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και πολλές δεκαετίες», δήλωσε ο στρατηγός Mark Milley, αρχηγός του επιτελείου του στρατού ξηράς στο ακροατήριό του στη ετήσια συνάντηση του Association of the United States Army στην Ουάσιγκτον, DC.

«Θέλω να είμαι σαφής με εκείνους που θέλουν να μας βλάψουν... ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών - παρ 'όλες τις προκλήσεις, παρά τις επιχειρησιακές μας δεσμεύσεις, παρ' όλα όσα κάναμε, εμείς θα σας σταματήσουμε και θα σας συντρίψουμε πιο σκληρά από ποτέ προηγουμένως». Μην κάνετε κανένα λάθος γι αυτό».

Τα σχόλια του Milley έρχονται κατά τη διάρκεια ενός έτους εκλογών, όπου οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν έναν νέο πρόεδρο και έναν νέο αρχηγό του επιτελείου και σε περίοδο αύξησης της στρατιωτικής δραστηριότητας των σχεδόν ίσων ανταγωνιστών, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Κίνας.

Ο στρατός έδωσε μάχη για να ξαναχτίσει τη ισχύ του μετά από περισσότερο από μια δεκαετία πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η υπηρεσία έχει μειώσει σημαντικά το μέγεθος της δύναμης της μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και έχει μειώσει το προϋπολογισμό εκσυγχρονισμού της κατά την τελευταία δεκαετία, δήλωσε ο Milley.

«Ενώ εμείς επικεντρωθήκαμε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, το Ιράν, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα μας σπούδαζαν», είπε. «Μελέτησαν το δόγμα μας, την τακτική μας, τον εξοπλισμό μας, την οργάνωσή μας, την εκπαίδευση μας, την ηγεσία μας. Και με τη σειρά τους, αναθεώρησαν τα δικά τους δόγματα, και εκσυγχρονίζουν γρήγορα τους στρατούς τους σήμερα για να αποφύγουν τις δυνάμεις μας με την ελπίδα να μας νικήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον».

Ο Milley ανέφερε επίσης έναν ανώτερο Ρώσο αξιωματούχο ό οποίος φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Η καθιερωμένη παγκόσμια τάξη υφίσταται θεμελιώδη αναταραχή» και ότι «η Ρωσία μπορεί τώρα να διεξάγει έναν συμβατικό πόλεμο στην Ευρώπη και να τον κερδίσει».

Ο στρατηγός προειδοποίησε ότι ο μελλοντικός πόλεμος με αντίπαλο σχεδόν ισοδύναμο θα είναι «εξαιρετικά θανατηφόρος, σε αντίθεση με ό, τι γνώρισε ο στρατός τουλάχιστον από στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Τα σχήματα μας θα πρέπει να είναι πιθανόν μικρά· θα πρέπει να κινηθούμε συνεχώς», είπε. «Στο μελλοντικό πεδίο της μάχης, αν μείνετε σε ένα μέρος για περισσότερο από δύο ή τρεις ώρες, είστε νεκρός».

Παρά τις προκλήσεις, δήλωσε ο Milley, «ο στρατός θα προσαρμοστεί για να επιβιώσει σε ένα τόσο επικίνδυνο πεδίο μάχης».

«Είναι μια πρόκληση μεγάλου μεγέθους, σίγουρα, να προβάλεις τη δύναμη σου σε αμφισβητούμενα θέατρα, να μαχεσαι σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές , για να επιβιώσεις και να κερδίσεις σε έντονα θανατηφόρα και διάσπαρτα πεδία μάχης και να δημιουργήσεις ηγέτες και στρατιώτες που μπορούν να κερδίσουν. Θα είναι δύσκολο; Ναι, αλλά όχι αδύνατο; Απολύτως όχι», είπε ο Milley.

«Μην κάνετε κανένα λάθος γι 'αυτό το ζήτημα, μπορούμε τώρα και θα ... διατηρήσουμε την ικανότητα μας να αναπτυχθούμε γρήγορα», είπε, «και θα καταστρέψουμε κάθε εχθρό όπου να είναι και ανά πάσα στιγμή».

Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 7.10.2016

πηγή: http://www.fawkes-news.com/2016/10/le-chef-detat-major-de-larmee.html

 http://reseauinternational.net/le-chef-detat-major-de-larmee-americaine-menace-violemment-la-russie-nous-allons-vous-stopper-et-nous-allons-vous-battre-plus-durement-que-vous-ne-lavez-jamais-ete-auparavant/
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...