Συνταγματική αναθεώρηση ή πως τα Μνημόνια θα θεσμοθετηθούν ως Υπερσύνταγμα της χώρας

ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ Η ΔΟΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΕΚΑΣ, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί η πρόθεση του Αλ. Τσίπρα να αναθεωρήσει το Σύνταγμα.

Και είναι κακόγουστη αυτή η πρόθεση διότι ακούγεται από μια κυβέρνηση η οποία έχει μετατρέψει το Σύνταγμα κυριολεκτικά σε κουρελόχαρτο.

Φυσικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι η μόνη ούτε η πρώτη που έχει ξεκινήσει τις κατάφωρες αντισυνταγματικές πρακτικές.

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 έχουν ακολουθήσει το δρόμο της παραβίασης και ωμής καταπάτησης του Συντάγματος, πρώτα και κύρια με την υιοθέτηση αλλεπάλληλων δανειακών συμβάσεων και μνημονίων που καταστρατηγούν ευθέως το Σύνταγμα, αφού τέτοιου είδους Συμβάσεις που παραβιάζουν κατάφωρα την εθνική κυριαρχία δεν μπορούν να ψηφιστούν ή στην χειρότερη περίπτωση απαιτούν διευρυμένη πλειοψηφία.

Όλες, επίσης, οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν καταρρακώσει τη Βουλή, αφού η ψήφιση των μνημονιακών νόμων και όχι μόνο αυτών, γίνεται με διαδικασίες που καταστρατηγούν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.

Οι πραξικοπηματικές αντισυνταγματικές αυτές καταστάσεις έχουν, δυστυχώς, γίνει κανόνας με την νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν όλη την προηγούμενη περίοδο ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ τις κατάγγειλε.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει στην πράξη ακυρώσει τη Βουλή και έχει αναγορεύσει σε νομοθετικό όργανο την τρόϊκα, ενώ έχει καταστήσει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, με αποκορύφωμα, ίσως τον μονομερή τρόπο αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών.

Πως είναι δυνατόν, λοιπόν, μια κυβέρνηση που στην πράξη έχει ακυρώσει το Σύνταγμα και τη Βουλή, να εμφανίζεται ως θιασώτης, τάχα της Συνταγματικής αναθεώρησης;

Προφανώς τη μόνη Συνταγματική αναθεώρηση που μπορεί να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση και μια μνημονιακή Βουλή, όπως η σημερινή, είναι η Συνταγματοποίηση των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού.

Και όλα δείχνουν ότι προς τα εκεί θα κατατείνει η λεγόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, πράγμα, άλλωστε, που υποδηλώνει και η παράδοξη δοτή επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που σύστησε η κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Επιτροπή αυτή όλοι όσοι μετέχουν είναι μνημονιακοί και ορισμένοι έξ αυτών φανατικά μνημονιακοί και ακραία νεοφιλελεύθεροι.

Ακόμα και ο διορισμένος Πρόεδρος της σχετικής Επιτροπής άνηκε παλαιότερα στην πιο δεξιά πτέρυγα του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ για να μετατοπισθεί, όπως μας πληροφορούν, αργότερα στο Προεδρικό μπλοκ.

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι ο Αλ. Τσίπρας, την ώρα που όριζε προς αποπροσανατολισμό την Επιτροπή για το Σύνταγμα, την ίδια ώρα διαβεβαίωνε, μετά τη συνάντηση του με τους δικαστικούς, ότι θα αυξήσει τους μισθούς της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και αυτό τη στιγμή που κόβει το ΕΚΑΣ από τους πενόμενους χαμηλόμισθους συνταξιούχους.

Αυτό θα πει υποκρισία, πελατειακές σχέσεις με τους ανώτατους δικαστικούς και κυρίως αναθεώρηση των Συνταγματικών κανόνων και νέες δημοκρατικές Συνταγματικές πρακτικές. Ευλογήστε τους!

Ν.Ζ.

ΙΣΚΡΑ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...