Η πρωτοφανής πρόκληση του δημάρχου Αγκυρας για τα νησιά του Αιγαίου και η ΕΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ενός Ελληνα

Freepen.gr - Το νεο-οθωμανικό ντελίριο δεν έχει τελειωμό συνδυάζοντας ένα μείγμα επεκτατισμού και έλλειψης ιστορικής γνώσης. Αυτή τη φορά χτύπησε μέσω twitter ο δήμαρχος Αγκυρας, Melih Gokcek.

Ο καλός φίλος και συνεργάτης του Ερντογάν δημοσίευσε ένα χάρτη δικής του έμπνευσης όπου έχει χρωματίσει με μπλε όλα τα νησιά του Αιγαίου και σχολιάζει: 

«Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα νησιά που είναι σε μπλε χρώμα δόθηκαν στην Ελλάδα. Και ακόμη κάποιοι άνθρωποι λένε χωρίς ντροπή ότι επρόκειτο για επιτυχία»

Προφανώς του διαφεύγει ότι πχ οι Κυκλάδες ανήκαν εξαρχής στο νέο ελληνικό κράτος, ή πως η Κρήτη ενώθηκε με την Ελλάδα πολύ νωρίτερα ή ότι τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα ενώ φυσικά αγνοεί τα χιλιάδες χρόνια ιστορίας όχι μόνο στα νησιά αλλά και στα χώματα που πατά παριστάνοντας το δήμαρχο.



Εκτός από τον αγγλόφωνο λογαριασμό, την ανάρτηση έκανε και στο twitter στο οποίο υπάρχει διασύνδεση από την επίσημη ιστοσελίδα του.



Ωστόσο ο καλός φίλος Νίκος Σαβόρης, που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε παλαιότερα κείμενά του στη Freepen.gr του έδωσε την κατάλληλη απάντηση. 

«Έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι σχετικά με την αποτυχία της Συνθήκης της Λωζάννης... Ας γυρίσουμε λοιπόν στη Συνθήκη των Σεβρών».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail