Σενάριο εισβολής του Πούτιν στην Αλάσκα με παράλληλη επίθεση από ρωσικά υποβρύχια

Στρατής Μαζίδης

Δημοσίευμα της βρετανικής The Daily Star κάνει λόγο για βάσιμο σενάριο επίθεσης - εισβολής της Ρωσίας στην Αλάσκα.

Η εφημερίδα επικαλείται πρώην ανώτερο αξιωματικό του στρατού των ΗΠΑ με τον όρο της ανωνυμίας ο οποίος προφανώς ισχυρίστηκε πς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ρωσικά υποβρύχια θα εισέλθουν στις ΗΠΑ μέσω του μικρού χωριού της Wasilla, στην Αλάσκα.

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό, το τμήμα της ακτής είναι εντελώς απροστάτευτο και θα ήταν ιδανικό για να οργανωθεί μια επίθεση:

«Η αίσθησή μας στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν ότι επί Ομπάμα είχε μετατραπεί η Αλάσκα σε μια ανυπεράσπιστο περιοχή που θα χρησιμεύσει ως προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων, όταν αρχίσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Είμαστε στα πρόθυρα του να εισβάλει από την Αλάσκα σε όλη τη διαδρομή προς τα κάτω στον Καναδά και τελικά βορειοδυτικά».



Ισχυρίζεται επίσης πως ρωσικά υποβρύχια θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια επίθεση σε βάρος των ΗΠΑ.

Υποστηρίζει ακόμη οι Ρώσοι έχουν εξασκηθεί στην κατάληψη οδικών αξόνων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πλήρους κλίμακας επιχείρηση, ώστε να μπορούν να «διακόψουν τις επικοινωνίες και να καταλάβουν ζωτικής σημασίας γέφυρες».

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι Ρώσοι με "πολιτικά ρούχα" κινούνται αθόρυθα στην Αλασκα και  ζουν σε εγκαταλελειμμένα μοτέλ και στρατιωτικές βάσεις.

Μόλις τον Αύγουστο, ο Πούτιν διέταξε τη σύσταση μιας ειδικής ομάδας άμυνας των ακτών κάτι που είχε ως συνέχεια τη μεταφορά πυρηνικών για τον έλεγχο της Ανατολικής Ακτής της Ρωσίας, που εκτείνεται από την Αρκτική στα βόρεια μέχρι την Επικράτεια Πριμόριε στο νότο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail