Προς δικαστές και πολιτικούς: Η εξουσία, όπως και η ζωή, έχει ένα τέλος

ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Σε κάποιο άρθρο μου είχα κατσαδιάσει τους γέροντες συνταξιούχους που παρότι λαμβάνουν σύνταξη (οι 6 στους 10 πριν το γενικό όριο ηλικίας των 67 ετών) συνεχίζουν να δουλεύουν "μαύρα" κλέβοντας τις δουλειές των παιδιών μας.

Και δουλεύουν μαύρα γιατί εάν εργαστούν νόμιμα χάνουν το 60% της σύνταξής τους. Τώρα κάποιοι ανώτατοι δικαστές από την πλευρά τους ζητούν να μην υπάρχει το όριο των 67 ετών στη συνταξιοδότησή τους ανάβοντας φωτιές στις δικαστικές ενώσεις καθώς με την ηλικιακή παράταση της δικαστικής θητείας τους καταστρατηγείται το Σύνταγμα το οποίο σαφέστατα θέτει ανώτατο όριο επαγγελματικής αποστράτευσης.

Το ίδιο θα πρέπει να θεσμοθετηθεί και για τους πολιτικούς, με τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να πάψουν να ασχολούνται μέχρι τα στερνά τους με την άσκηση εξουσίας, αφήνοντας τη νέα γενιά να μπει στο προσκήνιο. Μάλιστα αυτό που συζητείται και πρέπει να αναθεωρηθεί είναι ο περιορισμός των βουλευτικών θητειών για κάθε βουλευτή σε τρεις το πολύ.

Αλλωστε αυτό άρχισε να το πράττει ο λαός με τη ψήφο του, εκλέγοντας νέους αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές, όπως και ανανεώνοντας διαρκώς τελευταία τα βουλευτικά έδρανα με νέους στο αξίωμα βουλευτές βάζοντας στο περιθώριο της ιστορίας πολλά από τα παραδοσιακά τζάκια.

Ωστόσο πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη μανία ορισμένων γερόντων να θέλουν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα να διαφεντεύουν τις τύχες της κοινωνίας. Το μόνο που μπορούν ευπρόσδεκτα να κάνουν,όπως στις αρχαικές κοινωνίες, είναι να έχουν το ρόλο του συμβουλάτορα -δημογέροντα.

Είναι κάτι που το επιθυμεί και η νέα γενιά .Να είναι δίπλα της αλλά όχι εμπόδιο στην ανέλιξή της, όταν κληθεί από τη ζωή να πάρει τα σκήπτρα της κοινωνίας η ίδια.

Φέρνοντας αλλαγές, ανατροπές και κάθε είδους νεωτερισμό στη ζωή. Ερχόμενη κόντρα στον συντηρητισμό των γερόντων. Χωρίς όμως σύγκρουση η αντιπαλότητα. Αρκεί και οι δύο γενιές να συμφιλιωθούν με την ιδέα πότε τελειώνει η εξουσία της μιας και πότε έρχεται η σειρά της άλλης.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...