Βρώμικα πολιτικά παιχνίδια με το Χρέος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Δεν πρόκειται να υπάρξει συντηρητικό κόμμα, σε κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας που θα δεχθεί και θα εισηγηθεί στο εθνικό κοινοβούλιο του, να «κουρευτεί» το χρέος της Ελλάδας προς όφελος μιας κυβέρνησης που δηλώνει Πρώτη Φορά Αριστερά και μάλιστα φιλοδοξεί να αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες ολόκληρης της Ευρώπης.

Αυτή είναι κυνική πολιτική πραγματικότητα που ασφαλώς γνωρίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, παρά τις διαβεβαιώσεις που αφειδώς μοιράζει σε όσους τον ακούν και τον εμπιστεύονται.

Δυστυχώς ούτε οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν διάθεση να συμφωνήσουν σε μια δραστική απομείωση του Ελληνικού Χρέους.

Οι δήθεν φίλοι, σύντροφοι και συνοδοιπόροι του κ. Τσίπρα, ο Γάλλος Πρόεδρος Ολλάντ, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ρέντσι, ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Γκάμπριελ, ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Σούλτς, έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος»  στην Ελληνική υπόθεση.
  • «Μόνον αυτή η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία, πρωτοφανή βαριά φορολογία χωρίς αντιδράσεις και να ψηφίζει μεταρρυθμίσεις που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητες αλλά για τους Έλληνες θεωρούνται απαράδεκτες».
Η φράση αυτή αποδίδεται στον σοσιαλιστή Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Μοσκοβισί ο οποίος εμφανίζεται ως «σύμμαχος» στην ελληνική υπόθεση αλλά στην πραγματικότητα προσπαθεί απλώς να ισορροπήσει ανάμεσα στις επιθυμίες των κρατών μελών της Ευρωζώνης και τις ανάγκες της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.

Είναι λοιπόν απαραίτητο για την Ελληνική Κυβέρνηση να αλλάξει στρατηγική.
  • Να διεκδικήσει νέους πόρους για να ενισχύσει την αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας, να ανακουφίσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Δουλειές, Ανάπτυξη, Κοινωνικές παρεμβάσεις. Αυτός είναι ο Εθνικός Στόχος και όχι η μείωση του Χρέους.
  • Μοναδική πραγματική ρεαλιστική και υλοποιήσιμη παρέμβαση στο ελληνικό χρέος είναι το «πάγωμα των επιτοκίων» στα σημερινά χαμηλά επιτόκια που προσφέρει ο ESM.
  • Προφανώς μπορούν να γίνουν και άλλες παραμετρικές αλλαγές για να απαλλαγεί η Ελλάδα από τα υψηλότοκα δάνεια του ΔΝΤ ή να αποσυμφορηθούν κάποιες αποπληρωμές σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.
Αυτές ωστόσο οι παραμετρικές αλλαγές δεν συνιστούν απομείωση του Χρέους.
  • Η Ελλάδα οφείλει –κι έχει τη δυνατότητα- να διεκδικήσει νέους επιπλέον πόρους που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας της, θα αυξήσουν το Εθνικό Εισόδημα ΑΕΠ και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
  • Όταν οι Έλληνες έχουν δουλειά, μπορούν να πληρώνουν φόρους και να συντηρούν τα πρωτογενή πλεονάσματα του Κράτους.
Αυτή είναι η αλήθεια και κάποιος πρέπει να την πει στους συντρόφους του κ. Τσίπρα…

ΤΟ ΧΡΗΜΑ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...